Зима

Зима
Пролет

24 февруари 2023 г.

Дивашка българофобия срещу съветския паметник

Нищо добро не ни чака, щом имаме такива потрошвачи и техни поръчители. Народи без памет изчезват от историята, от тях остават листа обрулени... 

 

Знаете ли какво всъщност направиха потрошвачите на плочата върху паметника на Съветската армия, както и техните поръчители - ами потрошиха България в сегашните й граници. 

Съветската армия, навлязла в страната ни на 8 септември, всъщност изпревари англо-американсикя план да се разпарчатоса България заради съюзничеството й с хитлеристка Германия. Страната ни щеше да се свие до някогашното княжество България и почти цялата южна България щеше да бъде шитната на Гърция, Турция и Югославия. Границата ни щеше да минава малко под Пловдив. И сега Банско и Пампорово нямаше да са български зимни курорти и щяхме да ходим на море в Турция в районите на юг от Бургас. 

Впоследствие на Парижката конференция 1946-47 г. Съветският съюз вече дипломатически и геополитически съхрани страната ни в сегашните й граници. Естествено е, че Сталин е мислил за съветските интереси, но те се покриваха и с нашите. Затова и на плочата е изписано "От признателна България".

И така потрошвачите и вдъхновителите им са не просто варвари, изроди, прости, малоумни и каквито още епитетите от този род се сетите. Те паднаха още по-долу - те са българофоби. Те са клиничен случай на пещерно, безпросветно българофобство, каквото го виждаме, примерно, в Скопие. 

Тях явно ги е яд, че страната ни може и да е останала цяла, ама цяла "под руския ботуш", както веднъж бе казал Кирил Маричков (това не ми пречи да си тананикам неговите и на "Щурците" песни). Те явно тъгуват, че страната ни не е била  сбутана само на север от Балкана, разпарчатосана между комшиите и граничеща с поредния пласт българи в съседни държави, но пък "благословена" от англо-американския план. От бъдещия Запад, сиреч. 

Нищо добро не ни чака, щом имаме такива потрошвачи и техни поръчители. Народи без памет изчезват от историята, от тях остават листа обрулени.


Юри Михалков

Няма коментари:

Публикуване на коментар