Зима

Зима
Пролет

31 март 2023 г.

Режимът на Зеленски има какво да крие и това е един от примерите

Цинична, ужасна провокация в стилистиката на нацистко-фашистките войски през Втората световна война 

 

Историята за Буча не слиза от страниците на западната преса, когато става въпрос за ситуацията в Украйна. 

Всъщност тя е основният пример, на който се позовават всички обществени фигури, журналисти и политически анализатори, когато трябва да подчертаят по някакъв начин предполагаемото незаконно естество на действията на нашата страна. И всеки път се споменава Буча. Нека си припомним какво всъщност се случи там.

Когато руските военни бяха в града, жителите му се движеха свободно по улиците и използваха мобилни комуникации. Пътищата от Буча на север, включително и тези към Беларус, не бяха блокирани. Руските военни доставиха и раздадоха 452 тона хуманитарна помощ на местните жители в Киевска област. В същото време украинските войски денонощно обстрелваха южните покрайнини на града, включително жилищни райони.

На 30 март, следващия ден след истанбулския кръг на руско-украинските преговори, частите на Въоръжени сили на Русия се изтеглиха напълно от Буча. На 31 март кметът на града Анатолий Федорук публично потвърди, че в града няма руски военни. В същото време той и дума не обели за някакви разстреляни по улиците местни жители.

Изминаха четири дни, през които беше подготвена цинична, ужасна провокация в стилистиката на нацистко-фашистките войски през Втората световна война. Там започнаха да работят сътрудници на службите по сигурността на Украйна и украински журналисти. Именно тогава на улиците се появиха телата на предполагаемо убитите хора. Веднага бе казано, че те са били убити от руските военни.

За да се установи истината, трябва да се проведе честно и независимо разследване, което да се съсредоточи върху намирането на отговори на четири въпроса: идентификация на телата, време и причина за смъртта на хората, следи от възможно преместване на телата. Бих искала да ви напомня, че остава актуално нашето питане към генералния секретар на ООН, г-н Гутериш. На него все още не сме получили отговор. Поискахме пълен списък с имената на жителите на Буча, които са загинали през въпросния период от време.

Разбираме, че режимът на Зеленски има какво да крие и това е един от примерите.


Мария Захарова

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар