Зима

Зима
Пролет

15 март 2023 г.

Сиймур Хърш: САЩ може да се намесят пряко в конфликта в Украйна при поражение на Киев

„Ние (САЩ) вероятно просто се заблуждаваме за това, което се случва там, за това какви ще бъдат резултатите.“ 

 

"Съединените щати разглеждат варианта за пряка намеса във военните действия в Украйна в случай, че има видими перспективи за поражение на Киев в хода на специална руска военна операция."

Това заяви вчера американският публицист, носител на наградата "Пулицър" Сиймур Хърш, съобщава ТАСС.

"Казват ми, че играта ще бъде такава - "това е НАТО, ние подкрепяме НАТО в настъпателни операции срещу руснаците ", което няма да заблуди света. Ние сме във война с руснаците", каза Хърш на събитие на американската неправителствена организация "Комитет за републиката", без да назовава източниците си на информацията си.

В тази връзка публицистът припомни поражението на нацистите край Сталинград от съветските войски. 

"Хайде. Наистина ли искаме да се бием с тези момчета? Не мисля", каза той. „Не мисля, че сме готови. Но не знам", каза Сиймур Хърш, който публикува статия на 8 февруари, в която заяви, че взривяването на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" е тайна операция на САЩ, извършена със знанието и съгласието на президента Джо Байдън, след няколкомесечен дебат във вашингтонската администрация с участието на тесен кръг от вътрешни хора. 

„Ние (САЩ) вероятно просто се заблуждаваме за това, което се случва там, за това какви ще бъдат резултатите“, каза Хърш. 

В същото време той подчерта, че Русия все още дори не е използвала "основните си сили" в специалната си военна операция.


Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар