Зима

Зима
Пролет

17 март 2023 г.

Дмитрий Песков: Доставената от Полша и Словакия техника на Украйна подлежи на унищожение и няма да повлияе на хода на СВО

"Имам такова усещане, че намерението на Словакия и Полша да доставят на Украйна изтребители МиГ-29 напомнят на опити за утилизация на стара, ненужна техника." 

 

"Цялата доставена от Полша на Украйна техника ще подлежи на унищожение в хода на специалната военна операция на Русия в Украйна."

Това каза днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той коментира решението на Варшава да достави на украинската армия изтребители МиГ-29, предаде ТАСС.

Песков подчерта, че доставките на полски и словашки изтребители на Украйна не са в състояние да променят хода на конфликта и не могат да повлияят на изхода от специалната военна операция.

Решението на Варшава да достави МиГ-29 е още един пример как редица страни членки на Северноатлантическия алианс, включително Полша, "повишават нивото на непосредственото си въвличане в конфликта", отбеляза той.

"Имам такова усещане, че
намерението на Словакия и Полша да доставят на Украйна изтребители МиГ-29 напомнят на опити за утилизация на стара, ненужна техника", каза Песков.


Няма коментари:

Публикуване на коментар