Лято

Лято

20 март 2023 г.

Осем секунди

Ако трябва да ви накарат да повярвате в някаква доктрина, та ако ще и да е най-голямата глупост, тя трябва да се повтаря на правилни интервали 

 

Шаранът помни осем секунди. Тоест, ако се опитате да го уловите и не успеете след осем секунди ще може да повторите опита без той да има никакъв спомен. И така докато успеете. 

В случая не е от значение прикритостта или апетитността на примамката, а възможността да опитваш отново и отново до безкрайност. Това е доста по-евтин и по-некреативен начин за въздействие, но поради безкрайността на опитите, с които разполагате е сто процента ефективен. В крайна сметка жертвата ще бъде уловена на куката, стига да се спазват правилните интервали между опитите.

Няма как да ви се изплъзне аналогията с това, което ни се случва. Вярно, не е на осем секунди, но през около половин година някак системно се усещат опитите да приемем разни неприемливи за нас неща. Няма как да не сте забелязали, че джендър идеологията ни се сервира на порции. Всеки път опитите за многополовото човечество ражда съпротива. Проблемът все едно приключва до следващия път. Проблемът с въглеродния отпечатък е същият. Проблемът с епидемиите. Проблемът с изкривената ни и преписана история - същия. Проблемът с идентичността – същия. Проблемът със съществуването ни - същия.

Експериментът с осемте секунди отговаря на въпроса защо дори не се опитват да ни представят един проблем по различен начин. Никой не се старае да обяснява или да подхожда креативно. Геополитическите инженери не намира това за нужно. Достатъчно е проблемът да ни се сервира циклично и да се разчита на шаранската ни памет.

Повтарят се наративи, че сега живеем добре. Живеем по-добре от еди кога си. Обществото ни е справедливо. Имаме честа да сме в най-прекрасния обществен строй, в който уви… ние намаляваме с по един милион на десет години. Но независимо, че умираме, сме най-щастливи откакто това племе съществува. Ако не повярваме – няма проблем. Ще се чуем след няколко месеца, когато отминат нашите осем секунди.

Ако трябва да ви накарат да повярвате в някаква доктрина, та ако ще и да е най-голямата глупост, тя трябва да се повтаря на правилни интервали. Затова не се чудете защо официозните медии са толкова досадни и изглежда все едно са зациклили в безсмислените си твърдения. Те само изпълняват план. Предполагам, че на повечето от тях им убягва какво точно се случва и каква игра играят. И ще бъдат искрено обидени ако ги посочите не като медии, а като пропагандни канали. Уви. Всичко е достижимо само спазвайте правилния интервал.

Единствения извод, който може да се направи е, че нас ни третират като шарани с малко по-дълги интервали в които паметта се нулира.


Емил Йотовски, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар