Зима

Зима
Пролет

21 март 2023 г.

Петр Павел: Украйна има само един опит за контранастъпление

"Контранастъплението трябва да се проведе в рамките на няколко месеца, защото "прозорецът на възможностите" е отворен само тази година." 

 

"Считам, че Украйна ще има само един опит да проведе голямо контранастъпление. Следователно, ако Украйна реши да проведе контранастъпление и то се провали, тогава ще й бъде изключително трудно да намери средства за следващо."

Това каза президентът на Чехия Петр Павел в интервю за полския Rzeczpospolita.

Той също така отбеляза, че според него "контранастъплението на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трябва да се проведе в рамките на няколко месеца, защото "прозорецът на възможностите" е отворен само тази година". 

"Освен това няма да е лесно за Киев да получи помощ поради изтощението от войната", добави Павел

"Това означава не само липса на ресурси и разрушаване на инфраструктурата, но и умора на западните страни, които подкрепят Украйна", заяви чешкият лидер, цитиран от Cross.bg.

Съединените щати, предполага чешкият президент, може да загубят интерес да спонсорират Украйна още през следващата година, а спадът в подкрепата от Америка ще бъде последван от спад от европейските страни. На фона на руската специална военна операция в Украйна, САЩ и техните съюзници от НАТО подкрепят Киев с доставки на оръжие, програмите струват десетки милиарди долари.

Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортът на оръжие се превръща в законна цел за руската армия.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар