Зима

Зима
Пролет

28 май 2023 г.

Не, недейте сега да хвалите ДБ

Доносниците по душа няма как да се различат от ПП. Същите мракобеси и фанатици са като ПП. Дори по-големи 

 

Обяснимо е, че от петък насам ураган от критики буквално изтрива от лицето на земята нещото, наречено "ПП". 

Няма как да е иначе. Нищо друго освен отвращение не можеш да изпитваш към хора, които продават българския суверенитет, готвят се да правят избори с "тяхното МВР", а и вече са подготвили списъците с уволненията на хора, които не са от "техните". 

ДБ - коалиционнитте партньори на тези опозорили се мошеници - някак си остават встрани от общественото негодувание. А не бива.

Нали не смятате, че ДБ са нещо различно от ПП? Със сигурност и на техните партийни сбирки се говори за отстраняване на неудобните, за необходимостта да бъдат максимално бързо изпълнявани заповедите на посолствоТО,  за овладяване на службите. Неслучайно определението "Доносническа България" лепна така хубаво на тази формация. Доносниците по душа няма как да се различат от ПП. И едните, и другите имат толкова общо с демокрацията, колкото общо има Менгеле с правата на човека.

Ето защо са ми странни репликите, идващи от политици и анализатори, които ми обясняват каква стабилна, предвидима и, едва ли не, готина партия е ДБ, как на нея можело да се разчита и изобщо всичко си било comme il faut при тях. Ами не, тъкмо обратното, нищо не е наред при ДБ. Същите мракобеси и фанатици са като ПП. Дори по-големи са. Защото за "промяната" правенето на гадости е бизнес, нищо лично, както се казва, докато за ДБ да бъдат мракобеси е същността им, начин на мислене. Те са автентични фанатици, не го правят за печалба, не се преструват.

Ето защо както ПП, така и ДБ трябва да бъдат държани на максимално голяма дистанция от каквато и да било власт. Пуснем ли ги в управлението, с демокрацията в България е свършено.


Петър Волгин

Няма коментари:

Публикуване на коментар