Зима

Зима
Пролет

11 август 2023 г.

„Жечпосполита“: Украйна не печели войната, полските медии често изкривяват картината

„По правило основната функция на медиите е да информират. За съжаление, не и в Полша. За нас функцията да убеждаваме е много по-важна. 

 

Полските медии преувеличават успехите на Киев и формират изкривена картина за състоянието на нещата, докато всъщност Украйна губи в конфронтацията с Русия. 

До този извод стигна един от водещите вестници в страната - „Жечпосполита“, който обвини колегите си в пристрастност, съобщава ТАСС.

„Украйна не печели тази война, въпреки факта, че всички ние много бихме искали това“, пише авторът на статията.

Според него полските медии често представят желаното за действителност. "Ако вярвате на съобщенията на повечето полски медии, тогава може да си помислите, че украинските братя са напът да превземат Москва. Те бомбардират къщи в Русия, атакуват кораби, превземат предмостия, поставят условия. Трябва да призная, че и аз дълго време вярвах в това“, отбелязва авторът.

Ситуацията се промени, когато темата за украинските провали започна да се появява в полските обзори на доклади на западни мозъчни тръстове, а "Ню Йорк таймс" писа, че контранастъплението на украинската армия е затънало в минни полета. 

„Ако се доверявах на полските съобщения, все още щях да съм убеден, че хората на Володимир Зеленски са буквално на няколко крачки от окончателната победа над армията на Путин“, се отбелязва в статията.

„По правило основната функция на медиите е да информират. За съжаление, не и в Полша. За нас функцията да убеждаваме е много по-важна. Повечето журналисти искат Русия да загуби толкова много че подбират информацията по съответния начин, приемайки желаното за действителност“, обобщава публицистът.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 43 хил. военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 25 танка "Леопард". Путин подчерта, че украинските войски не са постигнали успех в нито едно направление, добавя ТАСС. 


Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар