Зима

Зима
Пролет

11 август 2023 г.

Що не сте Нигер, бе!

Плюя върху цялата ви цивилизованост и върху цялата ви лицемерна маска 

 

Франция варварски нападна суверенен Нигер, като бомбардира части от страната, с цел ограбване на ресурсите на нигерийския народ и установяване на колониална зависимост. 

Цивилизованият свят, състоящ се от САЩ и цивилизованите му колонии, се прави на приятно разсеян, след като изрази възмущение, че нигерийските власти спрели излъчванията на френските медии в Нигер. Било недемократично. Демократично е да спрат руските медии, а не френските, значи, да знаете. 

Повтарям за неразбралите - всичко, свързано със санкции срещу Русия е демократично, всичко, свързано със санкции срещу Франция - недемократично. Така например Русия няма право да си вземе територията, на която Сталин е създал Украйна в състава на СССР, няма право да иска да няма военни бази и биолаборатории на САЩ на украинска територия, но Франция има право да ограбва урана, златото и другите природни ресурси на Нигер и други държави в Африка, чрез назначените от нея корумпирани правителства, има право да напада с въоръжени сили Нигер, след като нигерийският народ отказва повече да бъде колония на французите и да си дава без пари ресурсите на господаря.
Африка е големият срам за САЩ и Европа. От правото на силата редица европейски държави, а след това и САЩ, са ограбвали африканците - като жива сила /роби/, злато, диаманти, газ, нефт, произвеждани плодове и зеленчуци. Милиони избити, като "цивилизована" Европа, която ни навирате в очите, е изградена върху костите и кръвта на африканците. 

И едно от нещата, с които се гордея като българка е, че българите никога не са имали роби, никога не са поробвали хора и не са ограбвали чужди народи. Нашата култура и цивилизация на нас, българите, не е изградена върху кости и кръв на други и върху страданието на хората.

Сочите ми за пример за цивилизованост Европа, която продължава да ограбва Африка и народите й. Сочите ми за пример за цивилизованост Европа, която допреди десетилетия е имала човешки зоопаркове. Европа, горила жени на кладите и измислила инквизицията. 

В Европа има диви варвари и нецивилизовани психопати. Но тях ги търсете в Париж, в Лондон и Брюксел. Търсете ги сред синята европейска аристокрация, придобила титли и богатства чрез грабежи и убийства, болнава и извратена от близките бракове и тежестта на кръвта.

Плюя върху цялата ви цивилизованост и върху цялата ви лицемерна маска. Вие, неуважаеми французи, американци, испанци, германци и прочие, сте едни диви варвари и експлоататори. Нищо нечовешко не ви е чуждо. Вие се храните с кръв и човешко нещастие, не можете да просъществувате, без да ограбвате други. И ако се намери кой да ви спре, започвате да се самоизяждате. 

Този път Африка надали ще ви се подчини. В Африка има нови приятелства. В Африка свири нова музика. Чувате ли звука на тамтамите преди битка???


Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар