Зима

Зима
Пролет

17 август 2023 г.

Димитър Ганев: Убийството ще повдигне въпроса за кадровите смени по върховете на службите

"Ако нещо може да предизвика трус върху стабилността на управлението, то вероятно ще е следствие на резултатите от местните избори." 

 

"Убийството на Алексей Петров попада в контекст, от който не можем да избягаме. 

През последните месеци имаме поредица от подобни криминални новини - убийството на Къро, смъртта на Ангел Христов, познат като брат Галев, атентатът срещу бившия главен прокурор. Най-лошото нещо от тази поредица е посланието към нашите международни партньори. Това е тежък удар срещу имиджа на страната ни, а това може да постави под съмнение приоритетите на правителството, един от които е влизането в Шенген."

Това каза пред БНР политологът Димитър Ганев от изследователски център "Тренд".

И допълни, че вероятно убийството ще бъде използвано като повод от управляващото мнозинство да повдигне отново един въпрос - кадровите смени по върховете на службите. Въпрос, оставен на трупчета за известно време.

Политологът определи като пресилена тезата, че убийството на Алексей Петров може да повлияе върху стабилността на управлението.

"Ако нещо може да предизвика трус, то вероятно ще е следствие на резултатите от местните избори. Не предвиждам падане на кабинета след местния вот. Но местните избори могат да покажат променени тежести между двете големи формации. Това ще даде повече самочувствие на партията победител при преговорите ѝ с партньора." 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар