Лято

Лято
Лято

11 септември 2023 г.

„НАТО изобщо не е това, за което се представя!“

Става дума за престъпна военна организация, която днес е най-голямата заплаха за мира в света 

 

Група „общественици“, добре познати с връзките си с американски и други западни структури,  сега ни шокират с „нова идея“. 

Те предлагат членството на страната ни в НАТО и Евросъюза (новото второ НАТО, в което днес се превърна тази странна общност!) да се запише в Конституцията. И със закон да се забрани провеждането на  референдуми за излизане на България от тях. Тези образи, до болка омръзнали ни и заради тъпите клишета, които ръсят непрекъснато по телевизионни канали, настояват още знамената на  НАТО и Евросъюза да станат елементи от нашата национална символика. 

И не само това: като заклети русофоби (иначе няма да бъдат приети сериозно от западните си господари!), те настояват законово да се вземат мерки срещу Русия. Преведено на нормален език това означава със закон да започне преследване на всички „истерични поддръжници на Путин у нас“, както и на всички останали, които разсъждават „ретроградно“. Тези определения се съдържат в писмото им до лидерите на групи и шефове на комисии в 49-ото Народно събрание.

Сред инициаторите на това безумие са бившият президент Росен Плевнелиев, несменяемия шеф на Атлантическия клуб Соломон Паси и бившата активна комунистка, но сега върла натовка Елена Поптодорова. Както може да се очаква гореща подкрепа на идеята оказват неправителствени организации, които са на издръжка на западни държавни и частни организации. А който плаща на музикантите, определя каква музика да свирят. Сред тях са Атлантическия клуб, фондация “Манфред Вьорнер”, Младежко Евроатлантическо дружество, Информационен Център на НАТО, Сдружение “Джордж С. Маршал – България”, ПанЕвропа България, фондация “Решения за бъдещето”, Атлантически Съвет на България, Софийския форум за сигурност, Съюз на офицерите от резерва “Атлантик”, Център за изследване на глобални хибридни заплахи. Може да не се съмняваме: даден е старт на мощна кампания, която трябва да манипулира общественото мнение и то да приеме безропотно неадекватните им искания.

„Обществениците“, подписали писмото с искане членството на България в ЕС и НАТО да бъде разписано в конституцията, ни демонстрират за пореден път, че се отнасят към нас – простосмъртните българи, като към стадо. За тях ние сме второкачествен човешки материал, на който със закон трябва да бъде забранено да има собствено мнение, а още повече пък и да го изказва.

Факт е, че няма друга държава в ЕС, която да има глупостта да включи подобни текстове в конституцията си. Най-малкото защото времето и на НАТО, и на ЕС вече изтича – не е далеч деня, когато тях няма да ги има. Очевидно е също, че за да се появи това писмо причината е в едно чуждо посолство, което вече три десетилетия директно управлява страната ни. В него определено са разтревожени от увеличаването на броя на българите, които искат спиране на военната помощ за свръхкорумпирания, диктаторски режим в Украйна и пълен неутралитет на България спрямо конфликта там.

За нагласите на българите  свидетелстват и събраните над 400 000 подписа от „Възраждане“ с искане да се проведе референдум за запазване на лева и отлагане на еврото.  Може да не се съмняваме: при евентуален референдум за НАТО и Евросъюза  огромната част от българите ще гласуват за излизане от тези организации. За да не се случи това, сега се действа спешно по начина, по който преди 25 години натовци постъпиха в Чехия. През юли т.г. The New York Times в свой анализ, озаглавен „НАТО изобщо не е това, за което се представя!“, ни припомни, какво се е случило през 1997 г. в тази държава. Тогава в нея е възникнала реална опасност на референдум чехите да отхвърлят влизането на страната им в НАТО. Лично генералният секретар на НАТО Хавиер Солана и най-високопоставени натовски бюрократи полагат неимоверни усилия, той да не бъде проведен. Американските марионетки в Прага послушно изпълняват нарежданията, които са им дадени и Чехия се отказва от провеждането на референдум. А две години по-късно тихомълком тази страна става член на алианса.

Тук държа да припомня на читателя някои истини, най-старателно скривани от „евроатлантично ориентираните общественици“ у нас. Организацията на Северноатлантическия договор (North Atlantic Treaty Organisation – NATO) е създадена на 4.04.1949 г. във Вашингтон с една единствена цел: да има готовност да провежда военни операции против СССР и останалите социалистически държави. Тогава в нея влизат 12 страни – САЩ, Великобритания, Франция, Белгия, Нидерландия, Люксембург, Канада, Италия, Португалия, Норвегия, Дания, Исландия. С разпадането на Съветския съюз става напълно безсмислено съществуването на НАТО. Но вместо да се саморазпусне алиансът започва да се разширява, за да обслужва интересите на своят реален господар – САЩ. А той иска  да съхрани своята хегемония в света, да  контролира Европа и да създава непрекъснато заплахи за Русия. НАТО се оказва удобен инструмент за постигане на тези цели.

По заповед на САЩ НАТО преминава от отбранителни към агресивни действия. Първата натовска военна операция, наречена „Съюзна сила“, започва в Югославия на 24.03.1999 г. Провежда се без разрешение на ООН и с грубо нарушение на неговата харта. НАТО нанася над 35 000 удара по градове на Югославия – изстрелва по тях над 10 000 крилати ракети, хвърля 79 000 взривни вещества, 152 контейнера с касетъчни бомби. Загиват над 5 700 души, в това число 400 деца. Ранени са около 7 000 мирни жители, една трета от които са деца. Над 2.5 милиона граждани на страната остават без храна и средства за съществуване. Но и сега в бивша Югославия е висок делът на онкологичните заболявания – хора умират от рак, заради използваните от НАТО боеприпаси с обеднен уран.

В следващите десетилетия НАТО проявява своята агресивна същност в Афганистан, Ирак, Либия, Сирия… И навсякъде натовци  извършват невероятни престъпления – унищожават болници, жилищни райони, училища, хуманитарни конвои, инфраструктурни съоръжения. Цинично  ликвидират обекти, които нямат отношение към въоръжените сили на нападнатата от НАТО държава. Разстрелват за удоволствие невоенни транспортни средства и мирни хора. В Ирак употребяват химически оръжия, забранени от конвенции на ООН. В Либия хвърлят бомби с обеднен уран и т.н. На съвестта на американски и европейски вождове на НАТО са стотици хиляди убити, милиони осакатени и прокудени от родните си места деца, жени, възрастни хора…

През ноември 2019 г. британският вестник Sunday Times публикува секретни документи, които разкриват чудовищни престъпления, в това число жестоки изтезания и убийства на мирни жители. Всички те са осъществени от натовски военни в Ирак и Афганистан.

Но НАТО не е само престъпна военна, но и терористична организация. През  юни т.г. много популярната медия The Grayzone, основана от един от най-добрите американски журналисти – Макс Блументал, публикува строго секретни документи. Те свидетелстват за терористични операции провеждани от НАТО в цяла Европа. Става дума за нелегална армия от фашистки военизирани формирования за унищожаване на политически опоненти и провеждане на терористични акции под чужди флагове. Натовски специалисти години наред са обучавали и спонсорирали  армия от украински терористи за извършване на диверсии в Крим и в други рускоговорящи райони на Украйна, пише The Grayzone.

Ако го нямаше НАТО нямаше да го има и конфликта в Украйна. В продължение на осем години – след държавният преврат осъществен от САЩ в Киев през 2014 г. (а САЩ  е господарят на НАТО!), натовци въоръжаваха, обучаваха, командваха и реално участваха в геноцида на киевският режим над мирните жители на Донбас. С действията си в Украйна те създадоха реална заплаха за националната сигурност на Русия. Точно това я принуди да започне ограничената си специална операция.  НАТО незабавно поведе срещу тази славянска държава своя прокси война. Под негово ръководство и с негова всестранна подкрепа сега украинските военни обстрелват училища, детски градини, болници, жилищни сгради, извършват терористични актове спрямо мирни жители в освободените територии – ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска области. САЩ и Великобритания –  лидерите в НАТО, вече доставят на киевския режим и абсолютно забранените от международни конвенции за използване във въоръжени конфликти касетъчни бомби и снаряди, както и  боеприпаси с обеднен уран.

The New York Times е абсолютно прав, когато пише, че приказките за НАТО нямат нищо общо с неговият  реален  облик. Става дума за престъпна военна организация, която днес е най-голямата заплаха за мира в света.

А от членството си в нея   страната ни няма никаква реална полза. Нещо повече: от това тя  търпи огромни финансови загуби. И е изправена пред растящи рискове за националната сигурност. От НАТО отлично печелят единствено тези, които непрекъснато го героизират и идеализират.

 

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар