Есен

Есен
Есен

15 септември 2023 г.

„Запада трябва да се готви за унижение!“

Тъжното е, че шансове с подобни управници начело да съхраним дори и смешният си жизнен стандарт, на който се „радваме“ днес, реално едва ли имаме... 

 

Западни вождове и техни копия у нас, уютно настанили се в коридорите на властта, не спират да ни внушават: „Украйна ще победи Русия на бойното поле!“ 

Това клише те денонощно ни го втълпяват по всички възможни средства за дезинформиране. А в такива вождовете реално  превърнаха през последните години огромната част от традиционните и онлайн медии. Но не е само това: управниците са зарязали наистина сериозните проблеми, за решаването на които те са изпратени от наивни избиратели на власт. Като ужасяващата инфлация, съсипаното образование и здравеопазване, рушащата се инфраструктура, ширещата се корупция, растящата престъпност и т.н.  

За тях единствено главното, върху което са се фокусирали като наркоман върху пакетче дрога, е да дават още повече оръжия и боеприпаси на Киев. И с неговите въоръжени сили, които през последните девет години те превърнаха в своя наемна армия, да реализират мечтата на живота си: да видят разгромена и съсипана Русия.

Написаното не е емоционална реакция на фанатизиран русофил. За съжаление, безумната политика на подпомагане на свръхкорумпирания, диктаторски и в същността си неонацистки режим на клоуна-президент Зеленски от западни и родни вождове, е неоспорим факт. Въпреки, че единственият резултат от това е смъртта на стотици хиляди хора,

Влиятелната американска медия Fox News  съобщава, че Джо Байдън е похарчил досега за Украйна 101.2 милиарда долара. Но иска още повече пари за нея – неговата администрация се надява конгреса на САЩ да одобри допълнително още 24 милиарда долара за киевския режим. Новият си  финансов иск Белия дом оправдава с това, че той ще има „решаващо значение за успеха на Украйна на бойното поле“.

Известната с любовта си към всевъзможни далавери и с невероятната си ненавист към Русия шефка на Еврокомисията – Урсула фон дер Лайен, за пореден път  засвидетелства предаността си на киевския режим. В ежегодната си реч на пленарната сесия на Европарламента гинеколожката обеща нов пакет помощ за Украйна до 2027 г., в размер на 50 милиарда евро! Пари, които ще дойдат от данъците ни, заради което те трябва рязко да се увеличат.

С увереност в победата на украинския режим над Русия на бойното поле са заредени и управниците на „локомотива на Европа“ – Германия. Според  Deutsche Welle конфликтът в Украйна е нанесъл вече невероятно тежки удари върху икономиката на страната. Това налага сериозни съкращения на държавният бюджет в следващата година. Немските власти планират  орязване на разходите във всички области. Но има едно изключение: не и на подкрепата на киевският режим!

Управниците на Запад и у нас  изпитват омерзение да четат това, което казва руският президент. А напразно: той, за разлика от тях, е мъдър човек, който умее да се владее. И е отлично осведомен за случващото се по света и у нас. На Източният икономически форум, който се проведе във Владивосток от 10 до 13 септември т.г., Владимир Путин посочи реалните загуби на украинската армия след започване на настъплението и на 4 юни т.г. Независимо от милиардите долари и евро, които Запада е налял на киевския режим, за този период са убити над 71.5 хиляди украински военнослужещи. Въоръжените сили на киевския режим са загубили 543 танка и около 18 000 бронирани машини от различни видове. А що за „експерти“ са военните на НАТО говори следния факт: в сраженията Киев е хвърлил бригади, обучени по натовски стандарти и изцяло въоръжени със западна техника. Е, точно те са сред първите ликвидирани  от руските бойци.

Но западните и родни вождове избягват да преглеждат дори и медии, излизащи в собствените им държави. Обкръжени от подобни на тях  невежи, некадърни съветници, те избягват да се вслушат в анализите и оценките на умни техни сънародници. А те все по-често се появяват в публичното пространство на Запад. От тях те могат да научат истината от съдбоносно значение за западните общества: невъзможно е Русия да бъде победена на бойно поле!

За да не бъда голословен ето само някои примери за подобни анализи в медии на Запад от последните дни. Специализираната във военната област американска медия 19FortyFive, след като анализира продължаващото вече над три месеца украинско настъпление и конфликта като цяло, стига до извода: то е обречено на тотален неуспех! Според медията САЩ трябва да видят конфликта такъв, какъвто е, а не да представят желаното за действително. Колкото и въоръжения и боеприпаси да доставя на киевския режим Запада, то победата на Украйна над Русия е недостижима, пише 19FortyFive.

Медията припомня, че Вашингтон е предоставил на Киев над два милиона артилерийски снаряда, хиляди танкове и друга бронирана техника, десетки хиляди зенитни и противотанкови ракети… Складовете на американската армия са изпразнени и ще са нужни  много години, за да се напълнят пак. За по-нататъшното осигуряване на Украйна с всичко необходимо, Америка ще трябва да съкрати собственият си военен потенциал. Следователно, ще пострада националната й сигурност. Сегашната политика – да се дава на Украйна всичко, което тя поиска, вреди реално на интересите на САЩ, обобщава 19FortyFive.

Карън Квятковски е подполковник от запаса на американската армия, изтъкнат военен експерт. Тя е убедена: на властите в САЩ им липсва мъжество за да признаят, че те са извършили огромна грешка, като са повели прокси война срещу Русия в Украйна.  „Ние грешим, като подкрепяме и разпалваме този конфликт, пилеем ресурси, разрушаваме страната и нейната култура… Ние трябва да признаем своята отговорност. За това е нужен смел човек, но днес нито в правителството, в Пентагона, в Конгреса и разбира се сред съветниците на президента, няма такива хора“, казва Карън.

Шведският анализатор Ларс Берн също е категоричен: въпрос на време е украинската армия да рухне напълно! „Тази силно раздута офанзива, извършена със западни оръжия, е фиаско. Тя е пълен провал, украинците нищо не са постигнали. Но щом западните медии видят дори незначителен техен успех, те го раздухват като гигантски, макар той да не е такъв. Правят го, за да могат доставките на оръжия и войната да продължат. Украйна успява само в един вид война – пропагандната“, изтъква Берн в  Swebbtv. 

Според него в Украйна НАТО воюва срещу Русия, Запада експлоатира  украинците, които ги избиват със стотици хиляди. За него западните управници мислят и говорят неадекватно. И дава пример с шведският политик и бивш премиер на страната Магдалена Андершон, която заявява: “Не можем да позволим на Русия да спечели тази война!“. Тя е толкова заслепена от омразата си към Русия, че не разбира: това автоматично води света до тотална ядрена война, заключава Берн.

Професор Ричард Д. Улф е един от най-видните американски икономисти – преподавал е в университета на Масачузетс, в Йейлския университет, Парижкия университет (Франция) и др. Той е убеден: плановете на администрацията на Джо Байдън да съсипе Русия, като подпали украинският конфликт, напълно са се провалили. 

„Това не е просто грешка. Трябва да се запитаме, защо сложно съвременно общество, като САЩ, с огромен разузнавателен апарат, с всички най-модерни технологии, извършва подобна грешка? Защо невярно тълкува случващото се и е принудено все повече и повече да изостря ситуацията, знаейки за опасностите?“, пита проф. Улф. И дава своят отговор: „Това е признак за упадъка на една система и за възхода на друга“. За упадъка на САЩ и за възхода на Русия.

Влиятелният британски вестник The Telegraph изведе в заглавие на голяма своя статия, посветена на безуспешното украинско настъпление, следната фраза:  „Запада трябва да се подготви за унижение!“  Тя много точно изразява неизбежността на това, което предстои да се случи: разгрома на наемната украинска армия на Запада от Русия. Но проблемът е в това, че заради недалновидната, смахната политика на западни и родни вождове и спрямо конфликта в Украйна, ни очаква пълна катастрофа. В нея потърпевши ще се окажем всички ние, обикновените хора. Тези, на които непрекъснато ни внушават, че имаме късмета да живеем в „градината“ на „истинската демокрация и свобода“ и в свят, чийто флаг е този на ЛГБТ.

Тъжното е, че шансове с подобни управници начело да съхраним дори и смешният си жизнен стандарт, на който се „радваме“ днес, реално едва ли имаме...


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар