Зима

Зима
Пролет

30 ноември 2023 г.

Кой даде право на неграмотни чиновници в София да позорят българския народ?

Помислили са българските власти, че подобни мерки могат да бъдат приложени срещу хиляди натовски функционери, които са в нашите огледални стоп-списъци? 

 

Злобната глупост на русофобите стигна до там, че за първи път в нашата история официалните власти забраниха не самолет, а човек в самолета да бъде в небето - това пише в служебната бележка на българското МВнР. Самолетът може да прелети над България, но Мария Захарова не трябва да лети на самолета.

Нищо не беше казано дали мога да прелетя над България без самолет и дали е възможно да се използва космическото пространство за това.

Сега сериозно. Става дума не просто за глупост, а за опасната глупост на някой интригант във властовите структури на България.

Работата е там, че правилата за въздушно движение се регулират от Чикагската конвенция за международно гражданско въздухоплаване от 1944 г. Тя предписва, че територията на една държава трябва да се разбира като „сухопътните територии и прилежащите им териториални води“. Въздушното пространство не се включва в понятието "територия". В тази връзка действията на и без това незаконните санкции на Европейския съюз не могат да се разпрострат върху транзитен полет със самолет на лице, на което е забранено да влиза на територията на държавата.
 

Помислили са българските власти, че подобни мерки могат да бъдат приложени срещу хиляди натовски функционери, които са в нашите огледални стоп-списъци? Дали наистина са помислили за създаване на опасен световен прецедент? Мисля че не.

Кой даде право на неграмотни чиновници в София да позорят българския народ?

P.S. Между другото вече сме в Скопие.

 

Мария Захарова, говорител на Министерството на външните работи на Русия

Няма коментари:

Публикуване на коментар