Зима

Зима
Пролет

20 февруари 2024 г.

Александър Вучич: Няма да въвеждаме санкции срещу Русия въпреки силния западен натиск

"Ние знаем какво е да бъдат въведени санкции срещу вас. Става въпрос за приятелски народ и би било несправедливо да се постъпи така с руския народ." 

 

"Сърбия ще запази независимата си политика по отношение на отказа от въвеждане на санкции срещу Русия въпреки силния натиск на Запада."

Това заяви сръбският държавен глава Александър Вучич в интервю за ТАСС, предаде БТА.

"Когато конфликтът в Украйна започна, аз казах, че не знам как ще се развият събитията. Тогава решихме на държавно равнище да осъдим конфликта, както и всички останали, но посочихме, че нашата позиция е да не въвеждаме санкции срещу Руската федерация. Ние казахме, че знаем какво е да бъдат въведени санкции срещу вас. Става въпрос за приятелски народ и би било несправедливо да се постъпи така с руския народ", обясни Вучич.

Той отбеляза, че Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела санкции срещу Русия към момента. По думите му на всички събития на международно равнище, в които участва Сърбия, основната тема е санкциите срещу Русия.

„Минаха точно две години от началото на военния конфликт. Имате много приятели в Европа, но всички те въведоха санкции срещу Русия. Единствената страна, която не въведе санкции е малката Сърбия “, посочи Вучич.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар