Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2024 г.

Когато се чувстваш нещастен, първата стъпка е да си помогнеш сам

Промяната винаги идва тогава, когато сме подготвени за нея и я пожелаем от цялото си сърце 

 

Казват, че когато човек не желае да промени нещо в живота си, той ще бъде обречен да живее в досегашния хаос и да се лута между криволичещите пътища на страха, отчаянието и нещастието. 

И затова е много важно, когато се почувстваме тъжни и изгубени, да направим първата крачка към промяната, сами да пожелаем тази трансформация и да вложим цялата си енергия да съхраним себе си. Когато само се оплакваме и стоим, като странични наблюдатели животът просто си преминава през нас и не успяваме да участваме адекватно в него, нито пък разбираме какво означават думите свобода и пълно щастие, заради страха да не се провалим.

Но всъщност самият живот е така устроен, че човек да може да вкуси не само радостта, но и мъката, за да разбере каква е разликата между тях и да съхранява щастието, докато то е все още в живота му. За да подобрим качеството си на живот не е нужно да посещаваме скъпи консултации, просто трябва да вдигнем високо глава и на първо място да се запитаме, какво в действителност искаме да ни се случи в живота, след което постепенно да променяме тези неща, които ни карат да се чувстваме стресирани и отнемат възможността ни да си поемем глътка въздух.

Промяната винаги идва тогава, когато сме подготвени за нея и я пожелаем от цялото си сърце, именно тогава съдбата започва да ни изпраща тези блажени дарове, за които до този момент сме копнели силно. Първата стъпка да се почувстваме добре е да пожелаем някаква трансформация и да насочим всичките си усилия към това да подобрим начина си на съществуване.

Чувствата просто преминават през нас и са плод на събитията, които изживяваме, но истината е, че във всеки даден момент от живота си ние можем да контролираме целия този процес и да изхвърлим всички негативни мисли, които обременяват допълнително съзнанието ни и ни карат да тъпчем на едно място. 

Гневът, страхът и самотата са просто усещания породени от нашата собствена нагласа спрямо онова, което преживяваме в момента, но когато човек започне да подхожда малко по-философски на живота и започне да се вкопчва в красивите моменти, вместо в тъгата, той бързо успява да излезе сам от ямата на отчаянието, в която е живял до момента и започва да се наслаждава на всеки прекрасен миг от живота си.

 

 Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар