Зима

Зима
Пролет

14 март 2024 г.

За „формулата на мира“ на киевските нацисти, швейцарските „мирни конференции“ и реалната основа за преговори

Такава може да бъде меката руска формула за мир. Това е и компромисна позиция, нали? Смятам, че именно по нея може да се търси добронамерен консенсус с международната общност... 

 

Когато чуя израза „формулата на мира на Зеленски“, изпитвам неустоимо чувство на отвращение, което бързо преминава в чувство на срам от лошия сюрреализъм на случващото се. 

В края на краищата всички прекрасно разбират, включително и недодяланите западни лъжци, че дори и в много по-прости ситуации по време на война мирът може да бъде постигнат или с взаимната воля на страните на базата на разумен компромис, или чрез капитулация на една от страните в конфликта.

Не се вижда воля на т.нар. бивша Украйна към преговори. Във всеки случай, въз основа на признаването на реалностите, както каза В. В. Путин вчера. За тях реалността е налудничавата „формула на мира“ на провинциалния клоун в зелено трико. И нищо друго. Изглежда толкова изкуствено, че единственият изход е да създадем собствена руска формула, спокойна и напълно реалистична. Хуманна за всички.
Каква? Например такава:

1. Признаване на бившата (по-нататък - б.) „Украйна“ на поражението във военния компонент на конфликта. Пълна и безусловна капитулация на б. „Украйна“ в лицето на неонацистката клика в Киев. Демилитаризация на б. „Украйна“ и забраната за създаване на военизирани формирования на нейна територия в бъдеще.

2. Признаване на нацисткия характер от международната общност на б. политически режим в Киев и принудителна денацификация на всички държавни органи на б. "Украйна" под контрола на ООН.

3. Декларация на ООН за загубата на б. „Украйна“ на международна правосубектност и невъзможността на някой от нейните правоприемници да се присъедини към военни съюзи без съгласието на Русия.

4. Оставка на всички конституционни органи на властта на б. „Украйна“ и незабавно провеждане на избори за временен парламент под егидата на ООН на територията на б. "Украйна".

5. Приемането от временния парламент на закони за изплащане на всички необходими компенсации на Русия, включително плащания на роднините на загиналите граждани на нашата страна и плащания за увреденото здраве на ранените. Установяване на процедура за обезщетение за имуществени вреди, причинени на субекти на Руската федерация.

6. Официално признаване от временния парламент на б. „Украйна“, че цялата й територия е територия на Руската федерация. Приемане на акт за обединение на територията на б. "Украйна" с Русия.

7. Саморазпускане на временния парламент. Признаване от ООН на акта за обединение.

Такава може да бъде меката руска формула за мир. Това е и компромисна позиция, нали? Смятам, че именно по нея може да се търси добронамерен консенсус с международната общност, включително с англосаксонския свят, да се провеждат продуктивни срещи на върха, разчитайки на взаимното разбиране от нашите близки приятели – нашите западни партньори.

 

 Дмитрий Медведев

Няма коментари:

Публикуване на коментар