Зима

Зима
Пролет

14 март 2024 г.

Не в лоното на Вярата, а на Лъстивостта

Кухо, банално говорене, пресъхнали мозъчни клетки, които не намират никакви думи, освен тотална кухост, защото са фалшиви, лицемерни, с липса на каквато и да е искреност и вяра, естествено 

 

Сульо, Пульо, Атанас, без аз, по всички телевизии, се пънат да коментират кончината на Патриарх Неофит.

Папионки, недорасли актриси, всякакви типове и типеси – истинско изпитание за същите тия телевизии да пълнят ефира си с де който се сетят.

Кухо, банално говорене, пресъхнали мозъчни клетки, които не намират никакви думи, освен тотална кухост, защото са фалшиви, лицемерни, с липса на каквато и да е искреност и вяра, естествено.

Малоумниците не пропускат да използват смъртта на Неофит, за да заклеймят руската църква, по-умерените говорят баналности точно както подобни баналности се говорят при кончината на някой партиен секретар.

Изобщо – потрес! И нагледна илюстрация за тотална липса на ВЯРА!

Българинът много обича да СЕ ПРАВИ НА ВЯРВАЩ, но всъщност е абсолютен безверник, приемащ Бог като негов длъжник.

От всичко това, което се лее по така наречените телевизии, единственото, което крещи с абсолютна яркост е липсата на спонтанна тъга, липсата на сърдечност, липсата на дълбочина и истински потресаващото – липсата на вагони с прочетени книги, включително и за Вярата. А когато не си чел, си празен и думите ти са пристискани и празни, каквато всъщност е душата ти.

Последното се отнася и до купищата свещеници, които се изказаха по „темата“. Защото Църквата ни отдавна не е лоно на Вярата, а на Лъстивостта.

 

Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар