Зима

Зима
Пролет

17 март 2024 г.

Украйна засили терористичните атаки срещу Русия, за да измоли още помощ от Запада

„Всички подобни случаи на терористични методи за въздействие върху волята на хората се записват внимателно, ще бъдат надлежно разследвани, а извършителите ще понесат тежки и неизбежни наказания.“ 

 

Киев засили терористичните действия срещу Руската федерация, за да измоли от Запада за повече финансова помощ и смъртоносни оръжия. Това съобщи руското външно министерство, предаде ТАСС.

„Очевидно е, че корумпираният режим в Киев засили терористичните си действия във връзка с протичащите президентски избори в Русия, за да покаже на западните куратори своята активност и да измоли още повече финансова помощ и смъртоносни оръжия“, се казва в изявление на руското външно министерство.

„Всички подобни случаи на терористични методи за въздействие върху волята на хората се записват внимателно, ще бъдат надлежно разследвани, а извършителите ще понесат тежки и неизбежни наказания“, добави дипломатическото ведомство.

В допълнение Министерството на външните работи отбеляза, че опитите за проникване дълбоко в Русия от страна на украински бойци, успешно потиснати от руските въоръжени сили, са се засилили. 

„През последните два дни в резултат на масиран обстрел в района на Белгород двама души бяха убити и 19 бяха ранени“, посочиха от министерството. На 16 март Въоръжените сили на Украйна хвърлиха снаряд от безпилотен летателен апарат върху избирателна секция в село Благовещенка, Запорожка област.

Дипломатическото ведомство е убедено, че жителите на граничещите с Украйна руски региони „няма да се поддадат на провокациите на киевския режим, няма да се страхуват да дойдат в избирателните секции и да гласуват за избрания от тях кандидат за президент на Русия“.

 

Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар