Зима

Зима
Пролет

10 април 2024 г.

Ако не вдигаме шум и не обръщаме внимание с лекота ще се покрие всичко

Медиите в цял свят губят доверие именно, защото вече не изпълняват тази длъжност, да дават публичност... 

 

Изчаках цял ден да видя, следях какво ще е развитието със скандалните снимки и признания на Живко Коцев…

…едно голямо нищо. Националните медии мълчат. Обиколиха ги “остриетата” на ПП-ДБ да обяснят как било това “политическа димка”, без сами да вярват в твърденията си. Настимир Ананиев буквално си призна, че е сериозен корупционен скандал като каза, че ДОКАЗАТЕЛСТВА изтичат в медиите, не слухове или нещо такова. Обаче нали, видиш ли, нямало проблем, било като Гешев. 

Еми, да, има нещо такова, същото е като кюлчетата на Борисов и чекмеджетата, ама тогава месеци наред само за това говорихме, нали?

А това е корупционен скандал на много, много високо ниво. Знам, че все още тече делото и разследването, ама всички живеем в България и прекрасно знаем, че ако се мълчи и няма обществен шум, ще се потуши. Знаем как стават нещата - ако настояваме и се инатим, на тези отгоре им се налага да се съобразят с нас. Спомняте ли си насилника на Дебора от Стара Загора как се отърва с “лека телесна повреда” тихомълком, докато не се стигна до бурна обществена реакция и имаше някакво правосъдие?

Това не е различно по никакъв начин. Прекрасно знам, че на този етап са някакви снимки и едно куче. Но същевременно излизат протоколи, в които Коцев си признава за връзки с контрабандиста по линия на Бойко Рашков. 

Да вметна впрочем, медийната защита за Бойко Рашков е един от най-големите абсурди, които съм виждал от умнокрасивите медии. Бас ловя, че 90% от поддръжниците на ПП-ДБ ненавиждат Рашков и го смятат за голяма тежест и негатив в партията. Не казвам, че трябва да попадне под някаква атака или нещо такова, просто не разбирам опитите да се “изпере” от какъв зор са въобще. 

Та, ако не вдигаме шум и не обръщаме внимание с лекота ще се покрие всичко. А медиите мълчат и се ослушват. Може да съм пропуснал 1-2 неща помежду другото, но лично аз не видях сериозно обсъждане на скандала от гледна точка на съмнителните разкрития.

Разбирам, че се стараят да не влизат в тези скандали, но не става така. Има си обществен интерес и аз съм сигурен, че той включва поддръжниците на жълтопаветните партии - и те искат да видят развръзката, и те искат да се дава публичност на подобни схеми. 

Медиите в цял свят губят доверие именно, защото вече не изпълняват тази длъжност, да дават публичност за да има напрежение да се стигне до правосъдие и да няма как да се измъкне някой от него.

 

Виктор Блъсков

Няма коментари:

Публикуване на коментар