Зима

Зима
Пролет

14 април 2024 г.

Това мазохизъм ли е, инфантилизъм, скука или отчаяние

Не проумявам как човек може да си причини БТВ, Нова или БНТ в неделя сутрин, вместо да се порадва на семейството и децата си

 

 

Този пост го пиша много, много години

Полза никаква.

В мрежата - пак вой защо този или онзи досаждали по БТВ, Нова, БНТ... докога, втръснало било...

На мен ми втръсна, че продължавате да ги гледате.

Че и ги коментирате и рекламирате, защото това пак е реклама.

Силата им е в това, че ги гледате.

Като спрете да ги гледате, няма да са силни и ще е без значение кой пореден напълно безполезен и платен досадник ще дотяга от екрана.

Не проумявам как човек може да си причини БТВ, Нова или БНТ в неделя сутрин, вместо да се порадва на семейството и децата си.

Това мазохизъм ли е, инфантилизъм, скука или отчаяние?

Дори не знам в коя телевизия са Лора Крумова, Бойко Василев, Цънцърова, Виктор Николаев, Цветанка Ризова и цялата медийна менажерия на властта. На всяка поредна власт.

Спрях да ги гледам още преди десет години, когато се уверих, че са користни, манипулативни, с неясна собственост, уж частни, а всъщност държавни, на всичко отгоре - некадърни.

Телевизионната публицистика у нас е отрова с неизветряваща годност. Пораженията са трайни - върху психиката, разума и интелигентността.

Заблуда е, че ако ги ругаете, се предпазвате. Просто не бива да присъстват в делничните ви стереотипи. Те са ключова част от масовото обуначване. Заедно с тъпите чалга програми на Халваджияните с Рачков, впрочем, щото те са същият кич, същата долнопробна халтура, като сутрешните блокове, само че в друг жанр и на друго равнище по вертикала, макар че там дъно няма...

Загасете телевизора!

 

Недялко Недялков

Няма коментари:

Публикуване на коментар