Лято

Лято
Лято

5 юни 2024 г.

Седиш, гледаш и се питаш как е възможно да има такива същества

Фактите не съществуват в либералните им глави, пълни с бадемово капучино и бисквити без глутен 

 

Сетих се за една лекция по физика в университета - преподавателят размаха тогава тебешира по дъската и между другото ни разказваше:  в ежедневието, в техниката, в строителството,  ние ползваме нютоновата механика. 

По-проста е и работи. Но тя не работи в много малки мащаби - там ползваме квантовата механика. Не работи и при много високи скорости или при гигантски обекти - тогава се обръщаме към Айнщайн.  

Затова се сетих, когато гледах и слушах по случайност дебатите на кандидатите за 10 000 евро заплата. Темата се въртеше около Украйна и... Сребреница. 

Конфликтът в Украйна може лесно да се разреши, ако наистина на Европа, САЩ и на атлантиците им дремеше за украинците.
Щяха да действат разумно, рационално, интелигентно като голям играч на шахматната дъска. Щяха да позволят да им се вземат 2 пешки, но щяха да грабнат топ и да заемат много по-добра стратегически позиция. Щяха да направят компромис и жертват пешката, да се съгласят на временно разделение по примера на Германия след втората световна война - тоест на Източна и Западна Украйна. Точно така, както пишеше и чертаеше карти Бжежински преди четвърт век.

И вместо да хвърлят милиарди за смърт, разрушения и разруха, с цел да се нанесе колкото се може по-сериозен удар по Русия, щяха да инвестират грандиозни суми в Западна Украйна и щяха да я превърнат в технологичен и икономически гигант. Щяха да увеличат стандартите до такава степен, че да спечелят съревнованието с изтока и източната част - те сами щяха да се присъедини обратно след няколко десетилетия. Точно както стана в Европа. Защото обикновените хора това гледат - финансова сигурност и спокойствие.
Когато обаче атакуваш идентичността на голяма част, забраняваш им езика и почваш етническо прочистване, ще постигнеш само едно - гражданска война.  

Но в примитивния мозък на атлантиците не работи нищо друго. За тях квантовата механика не съществува. Те дори за миг не биха си и помислили да си извадят главите от чорапите и да проявяват някакви нотки на интелигентност или наличие на ценностна система - за тях те са просто боя за обувки. С които да изглеждат по-добре. 

Същата кухина е и за Сребреница. По сигнал за тях стана много важна тема. Вероятно е спусната за да наложат натиск  над Сърбия по политически причини, но аз лично не вярвам много на идеологически зомбита относно тяхното чувство за историческа справедливост.
Ако ги интересуваше, вероятно също щяха да извадят и дискутират други геноциди: например в Гватемала през 1982, когато подкрепените от САЩ правителствени сили избиха 200000 души, като участието на американски корпорации в конфликта е исторически факт. Или може да се обърнат към друг - убийствата на над половин милион души в Индонезия, директно и доказано финансиран геноцид от ЦРУ, Австралия и Великобритания, които дори са давали списъци за убиване, включително на журналисти, интелектуалци и обикновени хора., защото били обвинени в левичарство. Може да проверят и операция "Кондор" в Аржентина, където хунтата, подкрепяна от САЩ, избива десетки хиляди "левичари". Или за геноцидите в Ирак, в Йемен, в Арцах. 

Да бяха се обърнали към най-уродливия и директен пример за етническо прочистване в момента - това в Газа. 

Но при тези хора няма никаква рационалност, емоционалност, чувство за справедливост. Тях ги интересуват 10 000 евра, или високите позиции.  За тях войната в Украйна е почнала преди 2 години, така както им е казано. При тях нищо не е съществувало, няма историческа подреденост, логика, а само си нагласят така нещата, както им кажат.  

Конфликтът в Газа не е почнал на 7 октомври. Атлантиците няма и да са чували са ционистката терористична групировка "Лехи", които извършват масови кланета, включително убили и пратеника на ООН Фолке Бернадот, който е спасил хиляди евреи и други етноси от концлагерите на нацистите. Убит е, само защото в докладите е свидетелствал и описвал кланетата на израелци над палестинци. Няма да знаят и че лидерът на същата тази група Лехи - Ицхак Шамир, става премиер на Израел, а по-късно и лидер на сегашната управленска партия, Ликуд. 

Но фактите не съществуват в либералните им глави, пълни с бадемово капучино и бисквити без глутен.  
---
Седиш, гледаш и се питаш как е възможно да има такива същества въобще. То дори няма и смисъл да им  разказваш - това е все едно да обясняваш на черни мравки в мравуняк за кратерите на планета Марс.


Дахер Ламот

Няма коментари:

Публикуване на коментар