Лято

Лято
Лято

11 юни 2024 г.

CounterPunch: Байдън все повече плъзга Америка в блатото на руско-украинската война

„Байдън, който е наясно с руския ядрен арсенал, започна предпазливо, но скоро продължи многократно да променя своето „не“ с „да“. 

 

Дали Джо Байдън все повече плъзга Америка в блатото на руско-украинската война? Нещо като САЩ във Виетнам? 

Когато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 г., Байдън обяви, че правителството на САЩ ще помогне на Украйна „колкото е необходимо“. Това пише за CounterPunch Ралф Надер.

„Байдън каза „не“ на използването на оръжия, доставени от САЩ, за атака на цели в Русия. Но след това каза „да“. През цялото това време той се противопоставяше на изпращането на войници на НАТО в Украйна, а сега започва да отстъпва“, отбелязва авторът.

„Байдън, който е наясно с руския ядрен арсенал и диктаторското управление на Путин, започна предпазливо, но скоро продължи многократно да променя своето „не“ с „да“ по отношение на увеличената помощ за Украйна. Първо Байдън каза „Не“ на изпращането на усъвършенствана ракета и след това каза „Да“. Тогава той каза „Не“ на най-новия танк и след това каза „Да“. Тогава той каза „Не“ на изтребителите F-16 и след това каза „Да“. Тогава той каза „Не“ на касетъчните бомби и след това отстъпи с тези брутални оръжия за убийци на деца. (Според Human Rights Watch „разчистването е опасно, отнема много време и е скъпо. Правенето му включва добре обучени професионалисти със специализирано оборудване, внимателно маркиращо и изследващо земята метър по метър.“) Байдън каза „не“ на използването на САЩ - доставени оръжия за нападение на военни цели в Русия”, пише още Ралф Надер.

„И така, десетките милиарди долари потичат към Украйна. Израелските лидери използваха законодателството, предоставящо помощ на Украйна, за да осигурят повече милиарди за оръжия и военни разходи от дефицитния бюджет на Байдън. Междувременно жизненоважните жизнени нужди на милиони американски деца и техните нуждаещи се родители остават недостатъчно или нефинансирани”, се казва още в статията.

Джо Байдън


Ралф Нейдър е адвокат и автор на „Само свръхбогатите могат да ни спасят!”, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар