Зима

Зима
Пролет

8 януари 2015 г.

Аман от оракули!

6 плюс 8 плюс 1. 15. 1 + 5 = 6. Това е личното число на България.
По него може да се разгадае какво бъдеще я чака, да се види що за минало е имала и каква съдба предвещава нумерологията за народа.

Числата завладяха страната още от края на миналата година, за предсказания в детайли, за оракулство ще бъде ли всеки от нас щастлив или 2015-а ще е катастрофална. Сякаш развитието на съдбата не зависи от действията, а от номерчето, събрано от няколко цифри. Животът на българина се определя от непрекъснато смятане и гадание, а дали късметът му, макар и да е християнин - от червените конци, вързани дори на бебешките китки.

Щото ако няма закичена прежда на новороденото, със сигурност го чакат големи беди. Ако числото от нумерологията не е благоприятно, езичникът нашенец още в началото на годината сам си предопределя лошата година. После идва голямата наука - астрология. Звезди и галактики са в основата на всяко несполучливо събитие.

В последните седмици от телевизионния екран и страниците на вестниците се изредиха десетки познавачи, всичките снабдени с телескопи, не по-малки по размер от Хабъл, които се взират денонощно в небето, за да отгатнат разположението на планетите и звездите, а после да ги напаснат пред камерите за зрителя и през колонките на ежедневниците, вързани със зодиите. Луната е в Козирога, а България е под знака на Андромеда и галактически куб М-32 и затова може да ни провърви.

Ама със същия успех правителството няма да падне и ако Юпитер е в ретроградния Меркурий, наредил се на една линия с далечната Сириус, вещаят астролозите. Или пък ни чакат избори, ако не дай Боже, меридианът ни попадне на същата звездна плоскост барабар с Плутон (защо я изключиха от Слънчевата система), който за зла участ ще командва зодията на страната цяла година.

Астролозите тия работи ги разбират, но всички ли? Идва годината на дървената синя овца, която ще се смеси с грегорианския хороскоп и тибетското пресмятане на зодиите, заедно с вуду-креолско предание, че 2015-а най-вероятно е под знака на някое митично същество. Внимавайте, това може да се окаже пагубно или да донесе невероятни финансови и енергийни успехи. Но да не изпускаме и другата добра новина от този впечатляващо митичен ансамбъл, че това е първата възможност България да прати човек в Космоса след Георги Иванов и Александър Александров, а на един нашенец звездите му чертаят да спечели проект на НАСА за изследване на извънземен живот нейде из небесната безкрайност. Дали ни чакат катаклизми и дали премиерът ще се ожени пак?

Ще има ли покушение срещу политик и ще си върне ли държавата откраднатите пари от КТБ? Моля, обърнете се към кристалното кълбо. У нас всяка трета лелка на село има такова и може да „гледа" на него. Ако ли не, умело се справя с хвърлянето на черен боб, пръскането на магически пръчици по пода с различни цветове или с разчитането на фините линии на ръката. И взима пари за магии - черни, бели, зелени, пембени. Дори партиите не прибират такава субсидия годишно, колкото някои от тези шарлатани.

Всеки случай, засега, още на прага на новата година, всички те не вещаят някакви големи трагедии за България. Все пак да не забравяме, че тези науки лесно се смесват, а личното число на страната май било добро. Народът вярва ли вярва на всевъзможни глупотевини, от които или изтерясва, или предпочита да си остане невеж и неграмотен и да решава не когато му е кеф да си направи бебе, а когато... звездите му го проговорят.

Този християнски народ със сърце, вдадено в гадания и оракулски сметки. Дано не се окажат криви.

Христина Добрева, Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар