Зима

Зима
Пролет

5 януари 2015 г.

РИформатор Храбър

В предишния си мандат Бойко Борисов намираше министри по кръстовищата, този субект май е спипан на някой импровизиран квартален паркинг...


 Министърът на образованието проф. Тодор Танев взе на прицел и Наполеон, в ефира на БНТ. „Наполеон не е бил пълководец, само дето се е взимал насериозно“. „Тази година ще бъде абсолютно много по-добра от предната. Сигурно е.“, гарантира Танев.

В предишния си мандат Бойко Борисов намираше министри по кръстовищата на татковината, този субект май е спипан на някой импровизиран квартален паркинг от „реформаторите“. Като РИформатор Храбър напира да се изяви. Засега на науката и историята, но изглежда скоро ще се захване с географията и езикознанието.

Само преди няколко дена образователният министър сподели, че Ломоносов и Жолио-Кюри не били никакви учени. Във Враца посъветва учениците „да се държат „докрай” с маджари, евреи, арменци, „както те са докрай с нас”... „докато не омекнат”.

Много си е повярвал професорът, затова му изглежда сигурно, че 2015-а поради министерстването му  „ще бъде абсолютно много по-добра от предната“. Затова пък кандидатите да учат в български ВУЗ ще намалеят още повече вследствие на тези и следващи публични изяви на проф. Танев. Ами щом произвеждат професори като този...

Щял да прави реформа в образованието, която според него означавала абсолютно ново мислене. Какво му новото в неговото „мислене“, вече става всенародно известно. „Разглеждам като много положителен краткия хоризонт на бъдещото правителство“, рече той дни преди изборите.

Но пък смята да прави огромната според него предстояща реформа!? Палячо!


Вolgari.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар