Зима

Зима
Пролет

23 януари 2015 г.

Да живей труда! "Южен поток - България" работи ударно


Имали бол пари-платили са, както казваше Бай Ганьо

„Южен поток“ няма да има, но това не пречи в България да се работи по него. Винаги сме били царе да се организираме яко, когато трябва да кипи безсмислен труд .

Да живей труда! Ако досега не сме работили, да запретнем ръкави. Време е.

"Южен поток България" продължава да работи, съобщи изпълнителният директор на проекта Димитър Гогов пред БНТ.  Единствената цел на екипа и ръководството била да бъдат остойностени вложените средства в проекта, каза той. Практически "Южен поток" не се строи, защото не е започнало реалното строителство, но се извършват работи, които да доведат до окончателно получаване на разрешение за строителство.

Това уточни Гогов. Който очевидно е решил да си го строи, ако трябва и сам. Интересно е твърдението му, че акционерите продължават да дават пари.

Имали бол пари-платили са, както казваше Бай Ганьо. А заплатите и другите разходи там са огромни, нищо, че началникът не ще да каже колко са.

Въпреки че проектът е прекратен на политическо ниво, има процедури, които не могат да бъдат спрени. Това е изкупуване на сервитутни права, започнати процедури от 37 общини, уверява ни г-н директорът, който спокойно би могъл да бъде и директор на водопад.

Важното е кинти да има. Руското издание "Взгляд" пък пише за "упорството" на българите да продължат със спрения от Русия "Южен поток". Въпреки еднозначното изявление на президента на Русия Владимир Путин за отказа от „Южен поток” в полза на строителството на алтернативна тръба към Турция, българите продължават реализацията на проекта, пише "Взгляд". Създава се впечатление, че „Южен поток” е бил толкова удобен и привичен повод да се шантажира Москва, че София и Брюксел вече ги мъчат „фантомни болки” – боли ги ръката, която вече е отрязана, пише „Взгляд”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар