Зима

Зима
Пролет

18 януари 2015 г.

Цинични западни „праведници“

Либералната демокрация гние отдавна, от края на миналия век ускорено се изражда в хегемонистичен тоталитаризъм...

Администрацията на бившия американски президент Джордж Буш-младши оказваше натиск върху медии, призна неговата бивша съветничка по националната сигурност Кондолиза Райс, съобщи The New York Times.
 

Либералната демокрация гние отдавна, от края на миналия век ускорено се изражда в хегемонистичен тоталитаризъм почти по модела, гениално предвиден и описан от Джордж Оруел още в средата на ХХ век. Най-ясно този процес се вижда в изстискване на последните остатъци от безпристрастност в медиите, от независимост  и почтеност в тях.

Кондолиза Райс можеше доста по-рано да сподели цитираната истина за „свободата на словото“ по времето на Джордж Буш Втори, „Ню Йорк таймс” можеше поне преди три –четири години да сподели горното за нобелиста Обама. Но, както се казва в такива случаи, по-добре късно, отколкото никога.

Наскоро проучване на Принстънския университет за начина на функциониране на американската държава завърши с извода: „Америка е олигархия, маскирана като двупартийна либерална демокрация. ” Знаменитият философ Франсис Фукуяма заяви, че Републиканската партия обслужва олигархията, а Обама – 1 % най-богати американци.

Според една анкета на „Уол Стрийт Джърнъл“ 71 % от гражданите смятат, че Америка върви по погрешен път и техните деца няма да имат по-добър живот от техния. 


Но свърхмощната пропагандна машина за промиване на мозъци цинично набива, че във Вашингтон управляват праведници и имат право да наставляват и управляват целия свят.

Вolgari.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар