Зима

Зима
Пролет

24 януари 2015 г.

НАТО, наша любов?!

Когато господарското тяло започне да навестява покоите на слугинята, то е с мръсни помисли, задни мисли и най-вече - за да хвърли семе...

България станала изключително оперативно интересна в международен план за разни секретари тия дни. То не се източиха тук в индианска нишка - държавният секретар на САЩ Джон Кери, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг...

Направо да ти стане мило от такова височайшо внимание от страна на господарите към стаичката на прислугата, където, както е известно, се помещава малка България на международната политическа карта.

Аз от сериалите зная, че, когато господарското тяло започне да навестява покоите на слугинята, то е с мръсни помисли, задни мисли и най-вече - за да хвърли семе... Какви семена са посяти и какви ветрове ще ни веят, скоро предстои да се разбере. След такива визитации, обаче, прислужницата обикновено реве самотна, изоставена с извънбрачно бебе на ръце пред затръшнатата под носа и врата...

В нашия, конкретен случай - вратата на НАТО и ЕС. Бебето подозирам, ще е "сирийче" с проблемно поведение - афинитет към тероризма. Това, разбира се, след като си свършим работата и удовлетворим господарите, оставим ги доволни, щастливи и освободени от напрежение.

В момента очевидно е, че напрежение им докарва Русия с нейния несговорчив Путин, който опъва световните нерви покрай положението в Украйна, газопровода "Южен поток" и всякакви други препъникамъци, които разстила по пътя на покоряването на целия свят от ГМО-храни, шистов, фашистов газ, инцест, педофилия, нескончаеми военни конфликти, расови и религиозни вражди, подсигуряващи добър пазар на оръжие и т.н.

Това доста изнервя секретарите на САЩ и НАТО, очевидно чак дотам, че да опрат до килера на слугинята си България и лично да се довлекат дотук, както се казва - на крак. Ама, къде се е чуло и видяло такова снизхождение?! Явно ножът наистина е опрял до кокала, панталонът здраво ги е стегнал от този Путин. И положението е стигнало дотам, че е било крайно наложително да се намери друг орган, (държавен разбира се, не женски, полов!) към когото да може да се съотнесе сричката "пут", за да се поуспокои малко международното положение. Именно с тази цел са проведени срещите на въпросните секретари, кои генерални, кои държавни с нашия държавен глава.

Вие много добре знаете, че когато стане дума за орган, (държавен орган, разбира се), към когото може да се отнесе сричката "пут", веднага асоциацията ни води към г-н Росен Плевнелиев. Въобще, това е общото между президентите Путин и "пут**" - Плевнелиев. Е, премиерът Бойко Борисов, разбира се и той се върти там някъде, ама той за едното потупване по рамото и някоя и друга снимка се пОти, миличкият. Неговото раболепие далеч не е така зрелищно, макар вътрешно и да се раздава човекът в слугинажа и фелациото, политическото, разбира се.

Та, какво стана ясно от визитите на високопоставените ни, скъпи гости, освен, оказва се, любопитния за мнозина факт, че Джим Кери и Джон Кери са две различни фигури, макар шегите им и да предизвикват еднакво количество смях. Апропо, представителят на НАТО беше даже още по-духовит в изказванията си от Джон/Джим Кери.

Йенс Столтенберг призовал да не се намаляват разходите за отбрана в страните членки на НАТО и да се инвестира разумно в отбрана. В това число имал предвид и нас, т.е. България!

"Инвестициите в отбрана ще пазят България силна, а сигурността на НАТО – гарантирана", допълнил той.

Да се смееш ли, да ревеш ли?! Ако сигурността на НАТО се гарантира от инвестициите на България в отбрана и нейната отбранителна сила, мощ и потенциал, то трагичната кончина на Алианса ще озари това обединение толкова скоро, че няма и да се усетят кога, как и откъде им е дошло.

Иначе, отвъд хумора в горния цитат и, ако си затворим и двете очи, че най-нагло ни пускат по пързалката, считайки ни за пълни глупаци, сигурно трябва да се почувстваме поласкани, че вече можем спокойно да се изживяваме като колония. Или даже още по-добре, като провинция на САЩ, НАТО и, който там още желае да ни има (всеки е добре дошъл тук, както знаете - "Полегнала ни е Тодорка, за всички, които я пожелаха!"), защото бяхме информирани, (покрай съветите да не си орязваме бюджета за отбрана, тъй като война с Русия е вероятна или поне никой не изключва на 100% такава инициатива, както се подразбира от само себе си, а и от ситуацията, като цяло) че предстои разполагане на постоянни сили на НАТО в България. Ама, няма тук може ли, искате ли, дали е удобно, имате ли нещо против...

Столтенберг подчерта също така, че разполагането на военните сили ще стане бързо. И точка. Без коментар, без право на въпроси, обсъжданици и възражения.

Единствен радостен факт в липсата ни на суверенен избор дали да участваме или не в евентуална война е смотолевеният от прецедента Плевнелиев факт, че тежката икономическа ситуация в страната, усложнена от фалита на четвъртата по големина банка у нас, не е позволила в бюджета да се отделят повече средства за отбрана. Плевнелиев се извинил, коленопреклонно, че парите са с 30 милиона евро по-малко, отколкото през миналата година. Това поне ни гарантира, че ролята ни при евентуален военен конфликт ще бъде мижава. Ще шием копчета по униформите на чужди армии и ще им лъскаме пушките...

В нашия случай това е повече от добре. Обнадеждаващо е , че едва ли някой ще прати двата ни ръждиви танка и един хеликоптер без перки да участват в истински военен сблъсък.

Е, има, чувала съм, случаи на умрели хора от смях, ама надали от НАТО ще се предоверят на тази форма за масово поразяване на врага. Както и да е, свиквайте с новата ни роля на военен килер на НАТО. Човекът дойде и каза. Информирани сме, предупредени сме.

Сега да видим и комика Джон Кери (не Джим!!!) с какво разведри и без това доста забавния политически живот у нас. Освен, че и той е приготвил кашоните с радиоактивно, биологоческо, химическо и други отровни видове оръжие, които  НАТО да складира в новата си маза - България, наричайки я "надежден съюзник", уповавайки се (и с право) на глупостта на българския политик, да се върже на такива лицемерни, но плоски лъжи, Кери се изцепи с най-важната новина и истина, заради която страната ни в момента се радва на такива високи международни оценки, обич и внимание.

Американският държавен секретар  хитро обявил, че е впечатлен от българския премиер: „Впечатлени сме от програмата и плановете на българския премиер Бойко Борисов. Видяхме това и на срещата с българския президент. Виждаме екип, решен да постигне напредък. Виждаме, че за България е важно да има яснота за суверенитета й..."

Това със суверенитета къде го видя ?! И най-важното - как не го беше срам да го изцепи, знаейки за какво е дошъл и знаейки колко още, като него ще се точат тук за същото!

"Решенията, които предстои Борисов да вземе, изискват все по-голяма обратна връзка от Европа"... заключи Джон Кери. Ето, в това именно заключение се крие целият смисъл и отговор на всичките ни въпроси...

Разбрахте ли сега?! Обратна връзка. Обратна била връзката ни с Европа. Ей, там е разковничето на любовта към нас - в обратната връзка!

Ами, така е. Като въртим обратна любов с ЕС, САЩ и НАТО да не се чудим после защо ни боли задникът!



 Албена Вулева,  Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар