Зима

Зима
Пролет

13 януари 2015 г.

Абсурдът „Петко Сертов"

Такова чудо няма по света! Бивш шеф на тайни служби си поигра на жмичка с довчерашните си колеги...

Когато възрастни играят детски игри, е грубо, недодялано, смешно и обикновено доста скъпо. Около милион лева ще излезе шегичката на първия шеф на ДАНС Петко Сертов, който въвлече приятелчетата си агенти в криеница без край. Дойде редът на държавата да си потърси правото да осъди, след като този един човек успя да разиграе всичките й служби.

Петко Сертов изкара агентите от собствената си, МВР и всички други свързани секретни институции да изглеждат като шайка пияни възрастни, търсещи дете, което си играе на жмичка с тях.

Само че не те го откриха, а то само се върна, скрито под полата и изявленията на майка му, пардон, на Емилия Сертова, преструвала се толкова дълго на влюбена съпруга, уплашена до смърт за милия си благоверен. Както по всичко личи, същият този благ и мил човечец, е забягнал от нея с 200 по гръцката магистрала и хич не е искал да се връща.

„Хич не ме лъжи и правичката си кажи" обаче в тази криеница за възрастни просто няма. Къде е истината за мистериозното изчезване на Сертов и близо 2-месечното му търсене под дърво и камък най-вероятно няма да се разкрие. В разиграването на службите у нас, че и международната Интерпол обаче лъсна още една истина - че ако пожелае, човек може лесно да избяга и да замете следите си толкова умело, че дори при претърпян „лек пътен инцидент" да не може да се изрови досието му от полицията и здравните служби. Или защото такова ПТП просто не се е състояло?

А може просто службите да са жумели за местонахождението на Сертов, защото съпругата орлица Емилия своевременно ги е уведомявала какво се случва с мъжа й.

Ако криеше голяма тайна от национално значение, а не ставаше въпрос за „битов случай", както госпожата го определи още на 5 декември 2014 г., надали първият шеф на ДАНС щеше охотно да си се прибере вкъщи при това с брат си и може би с колата, с която е офейкал за Гърция. Собственост на дъщерята на негов приятел. Емилия Сертова не е „сляпа баба", каквато я изкараха мнозина. Тя намери мъжа си и собственоръчно го доведе у нас, преди да успее да се заплюе сам. Както майка вика детето си от 90-те от балкона на панелката да се прибира от скривалището, че е време за вечеря.

Христина Добрева, Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар