Зима

Зима
Пролет

25 януари 2015 г.

Свирепа варненска банда екзекутирала сем. Дамянови и Борислав Манджуков

Групата на Черния Роди е рязала уши, пръсти, чупила е ръце, крака и е извършвала убийства, палежи и изнудвания

Варненска престъпна група е отговорна за показните убийства на семейство Дамянови и на варненския предприемач Борислав Манджуков.

Това съобщиха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Според обвинението морската шайка се занимавала с търговия с дрога и женска плът, а като бонус се занимавали и с мокри поръчки, съобщава "Новинар". 

Като шеф на главорезите Сарафов посочи Радослав Калчев-Черния Роди. Засега разкритите участници в групата са няколко - Николай Тошев-Чирпанския, Галин Минчев-Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков-Чубака, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев-Тополския, Николай Илиев-Мазния. Но според зам.-главния прокурор в кюпа са били още доста хора, по чиито следи са ченгетата.

„Последните седмици от началото на годината станаха доста убийства, вдигна се много шум. Бяха сформирани екипи от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници, които анализираха всяка една информация по убийствата и намерихме връзка между някои”, обясни Сарафов.

По ръководството на Черния Роди са били рязани уши, чупени са пръсти, крака и ръце, а в допълнение бандитите са се вихрили на попрището на рекета и изнудването.

За главата на разстреляния на 8 януари Митко Дамянов Калчев е прибрал 30 000 евро. Жена му Наталия не е била поръчана, но е „паднала косвена жертва”, допълни Сарафов. Според разследващите показното убийство на варненския милионер Борислав Манджуков на 24 март миналата година също лежи на съвестта на морската банда.
 

„За физически убиец на разследвания за ДДС измами Манджуков се счита Галин Минчев-Жорко, а в престъплението му е помагал Николай Тошев-Чирпанския”, разкри още Сарафов.

Когато част от членове на групата са били арестувани, на разследването са започнали да съдействат някои от разкаялите се участници в нея. „Сега не можем да се отървем от свидетели“, допълни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и изтъкна, че има връзка между варненската група и семейните килъри на Мила Георгиева.
 

„Мартин Георгиев, син на Мила Георгиева, живее с дъщерята на лидера на варненската група Радослав Калчев – Черния Роди“, заяви Лазаров. За Черния Роди е установено, че е напуснал страната на 11 януари, а Чубака е обявен за национално издирване.

По думите на Сарафов, бандата на Роди не просто е всявала страх, а направо ужас в престъпния свят. Членовете й вече са лежали ефективно в затвора. Това обаче не им пречело да осъществяват дейността си и от затвора, както и когато излизали в отпуск.

От МВР обявиха, че има развитие и по случая с ликвидирания Димитър Стоянов-Лудия, но отложиха разкриването на детайлите около убийството. "По отношение на убийството на Татяна Стоянов в Пазарджик - там нещата са ясни, но са нужни конкретни доказателства", допълни още главният секретар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар