Зима

Зима
Пролет

8 февруари 2015 г.

Д-р Илия Врабчев: Няма такова нещо като импотентен мъж или фригидна жена

"Забравяме, че сме мъже и жени, преставаме да се обичаме и да се нуждаем от ласките на другия"

Проф. д-р Илия Врабчев е сексолог с над 40-годишен стаж. Завършва медицина, а по-късно специализира сексология. Над 20 години работи като лекар сексолог във Военномедицинска академия. В момента е пенсионер, има частен кабинет. Моята любов е към медицината, супер любовта е към психологията, а най-голямата ми любов - сексологията, споделя д-р Врабчев. Той е на мнение, че сексът не е само половата възбуда, а и усмивката и вниманието между половинките. Освен това смята, че жената, а не мъжът е силният пол.

- Д-р Врабчев, празникът Свети Валентин вече чука на вратите ни - навсякъде има плюшени мечета и сърчица. Това няма ли обратен ефект? Индустрията не убива ли желанието на хората да се обичат?

- Колкото повече празници има, толкова по-добре. Освен това ние имаме много добра българска поговорка: „Всички хубави неща стават на маса или в леглото". И трето - всички тези плюшени мечета и сърчица са си само една индустрия и нищо повече. Да не би сурвачките или мартениците да са индустрия?! Важното е да зарадваме душите си, преди да се любим. Празничното настроение е една добра прелюдия към онова, което ни очаква в леглото. Най-хубавото нещо, което можеш да направиш за една жена, е да й подариш цветя. Но искрено поднесени, а не по задължение. Дамите усещат тези неща, затова всички жестове трябва да се правят от сърце.

Един швейцарец беше попитал: „Какво е това сексуален живот". И сам си отговаряше: „Един безкраен празник". Така че колкото повече празници, толкова по-добре, а любовните преживявания обикновено са незабравими. Спомняте ли си какво е казала лисицата на Малкия принц. Той я повикал да си поиграят, а тя му отвърнала: „Не мога, не съм опитомена". Малкият принц попитал какво означава това, а тя отговорила: „Това е нещо отдавна забравено. Значи „да се обвържеш".

- Неотдавна излезе едно международно проучване, според което мъжкото достойнство но българина се е смалило с 1 см през последните 4 години. Размерът има ли значение?

- Има една теория, че можеш да съдиш за големината на пениса по дебелината на палеца и дължината на показалеца. Това са соматични неща - дали мъжът ще има дълги пръсти или не, няма значение. Пенисът си е пенис. Проблемът не е в това колко е дълъг или колко е дебел той, а как ще се използва. Защото влагалището на жената се адаптира към размера на пениса на мъжа. Това си е чиста физиология. Пак ще повторя, когато двама души се обичат и общуват сексуално помежду си, размерът на половия член не е от значение. Какво значение има дали е със сантиметър повече или по малко, ако жената е щастлива?! Всичко зависи от любовната игра. Защото има още едно важно нещо - трябва да знаете, че мъжете обичат с очите си, а жените с ушите си.

Ако случайно някой ден минете по столичната улица „Георги С. Раковски", в частта му с театрите, ще видите едно голямо табло с реклама на спектакъла „Важното е да си желана". Тази пиеса от години не е слизала от българската сцена. Главните героини са четири жени, които разгръщат идеята за любовта, във всички нейни измерения. Там никой не поставя въпроса за липсата на един сантиметър.

Ако жената е обичана, желана и ценена от мъжа до нея, то тя ще е щастлива, без значение колко ще е дълъг пенисът. В този смисъл предците ни не са казвали: „Искаш ли да се омъжиш за мен?", а са питали избраницата си: „Искаш ли да създадем наш дом?". Домът не е само материален, т.е. не са се интересували от къщата, каруцата, нивите и т.н. Той е бил разглеждан като желание на двама души да се събуждат един до друг до края на живота си, защото няма нищо по-лошо от самотата.

Когато се разбираме, ние умее да си доставяме сексуално удоволствие. Дори и да няма полово сношение. Тогава пак питам, къде го търси този сантиметър и защо въобще говорим за него? Мъжът си има един пенис с малка чувствителна зона в областта на главичката. Вагината на жената е като арфа - където я пипнеш, „звъни", т.е. тя е наситена с ерогенни точки. Освен това по цялото си тяло дамите имат сетивни клетки, които са чувствителни на допир.

- Смятате ли, че по темата се говори достатъчно?

- Когато информацията е малко, е лошо, но когато е много - също е лошо. Ядосвам се всяка сутрин, когато пусна телевизора - освен за политика, се говори и за чукане. Въвеждат се едни такива нормативи, че мен сърцето започва да ме боли. Какво е това вагинален оргазъм?! Всяка жена е различна и задоволяването й е различно. Няма стандарти в тая работа. Имах една пациентка например, която се притесняваше, че полудява от кеф, когато мъж й смуче месестата част на дясното ухо. Чудеше се дали това е нормално. Естествено, че е нормално, след като й носи наслада. Защо не се любим без предразсъдъци?! Стига с този размер. Мъжете и без това са смачкани. Вече жените са тези, които свалят.

И сега съм сигурен, че ще ме попитате защо се получава така?! Веднага ще ви кажа - момченцата се отглеждат предимно от майките и бабите си, след това от учителките в детската градина и в училище. Те нямат мъжки модел за подражание през първите години от живота си. Те не знаят как да ухажват и да кажат: „Обичам те". Страхуват се. В този смисъл искам да благодаря на жените, че взимат инициативата. Съветът ми е обаче да го правят дискретно, за да не смачкват мъжа още в началото на отношенията си.

- След като повдигнахте тази тема, няма как да не ви попитам с какво точно съвременната жена плаши мъжа?

- Ще ви кажа. Нали всяка дама има огледало в дома си?! Ами да го използва. Защото за никого не е тайна, че най-красивата жена е тази, която се усмихва. Толкова ли е трудно сутрин да се погледне в огледалото и да види отражението си?! Да провериш дали си усмихната?! Българските жени гледат като Котоошу. Голяма мъка ми е това... какво ти пречи да се усмихнеш на мъжа до себе си, да му кажеш, че е най-милият и красив мъж на света. Какво лошо има в това?! И тук отново ще критикувам телевизиите, които винаги разглеждат образа на мъжа като мачо.

Има и още нещо - ако половината мъже не се обърнат след една жена на улицата, то каква жена е тя тогава?! Прическата, облеклото и ароматът са важни. Не случайно парфюмерийната индустрия е така развита. Купуват си парфюм - добре, но нека го подберат така, че ароматът да им подхожда, а не да е агресивен и да отблъсква. Жената трябва да мирише на себе си - не на пот и манджи, а на правилно подбран аромат. Спомнете си филма „Усещане за жена" с Ал Пачино. Уникален е - той преценяваше дамата според нейното ухание и само по този показател си я представяше с изумителна точност. Съветът ми към жените е да се парфюмират така, че мъжът, минал покрай нея, да не може да забрави нейния аромат. И пак ще се върна към усмивката - тя не бива да слиза от лицето им дори когато спят.

- Кой е най-големият убиец на секса? Стресът или нещо друго?

- Българският народ, откакто го има, все в стрес живее. Така че той ни съпътства непрекъснато и ние сме свикнали вече с него. Най-големият убиец на секса според мен е друг - забравяме, че сме мъже и жени, преставаме да се обичаме и да се нуждаем от ласките на другия. Сексът, въпреки че аз не обичам точно тази дума, е отдаване. Или иначе казано, искаш ли да получиш, трябва да дадеш.

- Фармацевтите отчитат 40% ръст в продажбата на секс таблетки. Как си обяснявате това?

- Няма мъж, който да обича загубите. Жените плачат, чупят чинии, крещят. Силният пол няма тази привилегия - ние винаги искаме да сме „по-, по-, най". В този смисъл народът го е казал много добре: „Страх лозе пази". Затова продажбата на тези медикаменти се покачва непрекъснато и най-вече по празниците. Тези таблетки са само за хора с проблеми, но горкият съвременен мъж не знае, че ерекцията му зависи от ръцете и устните на партньорката му. Ако жената знае какво и как да направи, няма нужда от медикаменти.

- Кой най-често ходи на сексолог - мъжете или жените?

- Докато работех във ВМА, пациентите ми бяха предимно мъже. Но тъй като аз си обичам професията, продължавам да я практикувам и до днес. Това, което ми прави впечатление, е, че има и много жени. Те обаче ме търсят за съвет заради съпрузите и синовете си. Невинаги болният ходи на лекар. Няма значение дали пациентът е мъж или жена. За мен е важно да си тръгне от кабинета ми щастлив.

- Кои са повече - импотентните мъже или фригидните жени?


- Няма такова нещо като импотентен мъж или фригидна жена. От мен да го знаете - има неумееща жена и незнаещ мъж. Това не се учи от книгите, а от живия живот.


Мариана Тодорова,
vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар