Зима

Зима
Пролет

16 февруари 2015 г.

Унищожителен неолиберализъм

Настъплението на чуждата идеология в образованието е свирепо и безмилостно...

 Образованието единствено консолидира българското общество. Сега искат и малкото средства, с които разполагаме, да отидат в частните училища. Неолибералните принципи раждат нови и нови неравенства - казва в БГНЕС психологът Христо Монов.

Неоколониалната стратегия на англосаксонците, предвождани от около 70 години насам от американските финансово-икономически и политически елити, предполага задължителното унищожаване на националните държави. В същината си това пак си е колониален подход, представен в неолиберална обвивка за заблуда на колонизираните.

От Конфуций е останала великата мъдрост, според която „Който гледа с една година напред, сее градина; Който гледа с десет години напред, сади дърво; Който гледа далеко в бъдещето, образова народа си“. След налагането на неолибералния колониален режим у нас дори дървета не се садят, само ги секат и изнасят, а градинки се сеят само за един сезон.

Най-страшен грях за туземния политик според унищожителния неолиберализъм е консолидирането на нацията в колонизираната страна. Защото консолидирана, нацията запазва своята държавност дори след дълго чуждо владичество. Ярък пример е България, затова и настъплението на чуждата идеология в образованието е свирепо и безмилостно.

Осъществява се по два основни канала. Първият е през определените да властват партии от криминално-политическата олигархия. Сред тези партии решаваща е ролята на продажните им ръководства, конкретно лидерите, които формират различни колониални администрации по задължителния неолиберален модел.

Разбира се и с правилния просветен министър начело, подсигурен да не се отклони от правилната линия с правилен финансов министър, контролиращ образователната съсипия чрез бюджета. 


Вторият канал за провеждане на единствено разрешения модел са накацалите всички просветни звена в страната соросоидни кривозащитни наставници-непеошници.

Точен е психологът Христо Монов, затова сегашните управници искат и малкото средства, с които разполагаме да отидат в частните училища. Подло и изключително вредно начинание, което неизбежно ще свали още повече образователното ниво на младите българи, следователно ще ударят по консолидацията на обществото.

Несъмнено и така ще лишат нацията от бъдеще, което е било ясно още през VI в. пр. н. е. на Конфуций, после станало ясно на императорския двор и на загрижените за бъдещето на китайския народ елити. Ето защо тази нация е съществувала най-дълго в консолидиран вид и днес е най-многобройната и водещата в света. Ето защо пък българската нация чезне.


Вolgari.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар