Зима

Зима
Пролет

9 март 2015 г.

Рамзан Кадиров нарече Заур Дадаев патриот на Русия

Рамзан Кадиров пусна текст в инстаграм, в който заявява, че познава Заур Дадаев, обвинен в убийството на Борис Немцов, като патриот на Русия.

По думите на главата на Чечня той познавал лично Дадаев, служил като заместник-командир на батальона "Север" в състава на местното управление на МВД. Кадиров характеризира Дадаев като "един от най-безстрашните и мъжествени военнослужещи в полка." "Аз съм твърдо убеден, че той е искрено предан на Русия, беше готов да отдаде живота си за Родината.", пише Рамзан Кадиров, подчертавайки, че за своята служба Заур Дадаев е бил предлаган за редица високи награди.

Кадиров заявява, че разчита на щателно разследване на делото, в резултат на което да стане ясно действително ли Дадаев е виновен и какво всъщност е станало причина за неговата постъпка. Чеченските власти от своя страна изучават обстоятелствата за уволняването на Дадаев от служба. Главата на Чечня добавя, че "всички, които познават Заур, твърдят, че той е дълбоко вярващ човек, а също така, че той, както всички мюсюлмани, е бил потресен от действията на Шарли и коментарите в поддръжка на отпечатването на карикатурите.", пише слон.ru.

"Ако съдът потвърди вината на Дадаев, то, убивайки човек, той е извършил тежко престъпление. Но искам да отбележа, че той не може да направи дори крачка срещу Русия, заради която много години е рискувал живота си.", пише Кадиров. Той уточнява, че е познавал и Беслан Шаванов, който се самовзриви при опит да бъде задържан по делото "Немцов". Според Кадиров той е бил "храбър войн".

Заур Дадаев е бивш заместник-командир на 248 моторизиран специализиран батальон "Север" (сега 141 моторизиран специализиран полк "Ахмат-Хаджи Кадиров"). Полкът е дислоциран в Грозни. Командир на полка е легендарният полк. Алибек Султанович Делимханов, брат на най-близкия съратник на Рамзан Кадиров - Адам Делимханов. На 23 юни 2009 г. с указ на президента на Русия Алибек Делимханов е награден със златен медал за храброст и е обявен за герой на РФ.


bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар