Зима

Зима
Пролет

15 март 2015 г.

Абитуриентски дестинации

Родните абитуриенти вече осъзнават, че да изхарчат парите на родителите си за разни труфила, с които ще се покажат пред обществото за няколко часа, е тъпо.

Катарзисът, който изживяват децата ни е обнадеждаващ. С такива разумни млади хора България има бъдеще, ще оцелеем. Миналата година завършващите училище облякоха бели тениски и с тях отидоха да прекарат абитуриентската си вечер. Заделените пари за бала бяха дарени за различни каузи. Една част от парите отидоха за лечението на така наречените „пеперудени деца”.

Крак повлякоха зрелостниците от Втора английска гимназия в София, но бяха подкрепени от много свои съученици от цялата страна. Тази година пък абитуриентите са решили да опознаят Европа. Някои от тях заминават за Венеция. Пак със заделените за бала пари. Готовността на децата да опознават света, в който живеят, е похвална.

Всъщност те искат да знаят как изглежда техният европейски свят, да научат повече за големите класически композитори. На децата си дължим това, че те поискаха да се прекратят пошлите изпращания на абитуриенти, нощите, които някои от тях прекарват без да имат спомени, защото са в постоянно алкохолно опиянение.

Дължим изтрезняването на децата си, защото те съзнават, че да си член на голямото европейско семейство, трябва да го познаваш отблизо. Това, което наблюдаваме днес, ще се развива.

Все повече ще стават последователите на умните и интелигентни абитуриенти. Чалгаджиите ще останат малцинство и съвсем ще изчезнат. Аз твърдо вярвам в това, защото такова е бъдещето на децата ни.


Фани Чоджумова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар