Зима

Зима
Пролет

18 април 2015 г.

Доц. Христов: Българското население стои в едно затъпяло състояние на политическа и социална анестезия

"Живеем в условията на хибридна война, като пропагандата се води от двете страни"

Така доц. Иво Христов от СУ "Климент Охридски" коментира пред TV7 Втората студена война, в която основни страни са Русия и САЩ. 

По думите му Великите сили са наясно, че ядрен сблъсък ще унищожи човечеството. Затова битката е на друго ниво - информационно, ментално, финансово, икономическо. 

И в тази схема България отдавна се е превърнала в територия, тъй като заема важно стратегическо място. Още от миналото се е знаело, че който владее нашата територия, командва целия Балкански полуостров. Той посочи, че в последните 25 години сме имали страхлив политически елит, който е бил готов да се продаде, но не го е направил, тъй като се страхува да заеме позиция. 

В същото време съществото среден българин е политически инфантилно и обществено неграмотно. То няма елементарна представа за света, в който живее, и механизмите, по които този свят се управлява, категоричен е доц. Христов. 

Значителна част от българското население стои в едно затъпяло състояние на политическа и социална анестезия. Просто гледа това, което се случва пред очите му, вижда идващата към него смърт със скоростта на куршум и даже не трепва, така гостът цитира журналиста Тома Томов. 

Според доц. Христов оттук много отдавна си е отишъл духът. Нямаме сетива за съпротива. Няма воля за съпротива. И на българите май това им харесва, заключи той. 

Гостът сподели, че не е оптимист за сънародниците си. Според него след време стараната ни ще стане една симпатична територия от общности. Говори се, че скоро ромите ще станат повече от българите. По-страшното е обаче, че българите се циганизират. Варваризацията върви по всички направления - културни, цивилизационни, икономически.
Доц. Иво Христов

Няма коментари:

Публикуване на коментар