Зима

Зима
Пролет

30 май 2015 г.

Вилфрид Шарнгал: Никой руски лидер не би дал Крим на НАТО

"Нито един руски лидер, бил той цар или президент, не би могъл да гледа безучастно ситуацията, която се разви в Крим след преврата в Украйна."


Това заяви в интервю за „Дойче веле" германският журналист и политик, представител на партията CSU (Християн-социален съюз на Бавария Вилфрид Шарнгал.
 

"Никой не може да си позволи в Крим - централно постижение в историята на Русия, който от векове е бил част от нея, в Севастопол да бъде централата на НАТО и там да командва американски адмирал. А това щеше да стане по плана на стремящата се към членство в НАТО Украйна, която се поддава на Западните обещания. Нито един руснак не би допуснал това", казва политикът.
 

Според него, Западът постъпва предубедено, обвинявайки Русия в нарушаване на международното право.
 

"Защо никой не се възмущаваше, когато Хрушчов, без да пита никой в Крим, го даде на Украйна? Това какво, съответства ли на международното право", попита Шарнгал.

Вилфрид Шарнгал е автор на книгата „На пропастта", в която се противопоставя на политиката на едностранчива оценка на украинския конфликт, предлага санкциите срещу Русия да бъдат прекратени, в Украйна да се проведе федерализация, а Крим да бъде признат за руска територия.


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар