Зима

Зима
Пролет

20 май 2015 г.

Гърция минава на постна пица

Да, това ги чака щом финансовият корифей Симеон Дянков ще съветва управляващата ги СИРИЗА...
 
 Гърция ще забрави маслините и фета сиренето. Бедна Елада минава на постна пица с блат от трици, полят скромно с остатъци от доматено пюре. 

Да, това ги чака сериозно задлъжнелите съседи, щом финансовият корифей Симеон Дянков ще съветва управляващата ги СИРИЗА. Бившият вицепремиер бил поканен да чете лекция за изкореняване на корупцията. 

Представете си как Брад Пит с очила ще поучава гръцките властимащи за преодоляването на кризите чрез структурни реформи.

Когато единствената реформа, предприета от него, докато бе министър у нас, бе да прибере 1,4 милиарда лева здравни вноски и да ги разпредели незнайно къде из държавните структури. Че самозаклеймилият се за ултра консерватор Дянков що ще дири при крайнолевите гърци? Или престоят му в Руската икономическа школа е преобърнал политическите му пристрастия на 180 градуса? Колко му е Симеон Дянков да се сравни с титана на модерния марксистки прочит - гръцкия финансов министър Янис Варуфакис, който за да докаже тезите на германския философ, ги отрича една по една в 3-часови лекции.

Разликата между Брад Пит с очила и гръцкия здравеняк, професор от една от най-добрите школи за икономика в света - в Есекс, е, че първият не се чува с Ангела Меркел за закуска и не й желае лека нощ вечер, колкото и да му се иска. Както и в това, че Дянков, за разлика от Варуфакис, така и никога не успя да отстои българския интерес пред Брюксел и затягаше коланите до задушаване на бизнеса, когато бе на върха във властта. Същото, ясно е, ще посъветва и гърците да сторят.

Само че византийците, за разлика от българите, не търпят. И няма да възприемат ужасяващо непосилните условия за спазването на определения от ЕС бюджетен дефицит и публичен дълг за сметка на рицината и узото, зехтина и фетата им. 


Дянков може да посъветва Варуфакис само за едно - да си хване любовница, ако се провали с политиката, и с нея да забегне в Москва. Там поне никой няма да го търси и Меркел няма да го буди сутрин за дълговата криза, която ще продължи със или без очилата на Брад Пит. 

Иначе ако СИРИЗА се вслуша в Дянков, може да се готви за абсолютното дъно.
Краят на Елада идва със съветите на Дянков

Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар