Зима

Зима
Пролет

16 юни 2015 г.

Иван Гарелов: САЩ се страхуват, че Гърция ще мине към руската орбита

"На Запад една част ненавиждат „Сириза”, други имат респект към историята на страната, трети искат преговорите да се увенчаят с успех"
 
  "САЩ се страхуват, че Гърция ще премине към руската орбита". 

Това заяви журналистът Иван Гарелов по Нова телевизия. Той посочи, че на Запад витаят различни настроения спрямо Атина: "Една част ненавиждат „Сириза” и искат чрез преговорите партията да падне от власт, други имат респект към историята на страната, трети искат преговорите да се увенчаят с успех".

Гарелов изрази мнението, че в преговорите между Гърция и международните кредитори "сме свидетели на блъфиране на изключително високо равнище и плашене с едно и с друго". Според него, споразумение ще има, тъй като и Брюксел, и ЕС "имат накъде да отстъпят".

Бизнесменът Томас Лафчис също смята, че преговарящите страни ще успеят да се договорят:

"Ако Гърция излезе от еврозоната, никой не може да предвиди какво ще се случи. Това може да предизвика разпад и на ЕС, и на еврозоната. Ясно е, че те ще достигнат до споразумение".

Според Лафчис, най-добрият вариант е да се разсрочат плащанията на Гърция за 5 години, за да се даде глътка въздух на страната. Той посочи, че в Гърция се получават едни от най-ниските пенсии на Стария континент (минималната пенсия в страната е 450 евро).

 „Гърците работят най-много от цяла Европа. Някои работят на две места. Няма такива неща като четиричасови обедни почивки”, изтъкна той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар