Зима

Зима
Пролет

16 юни 2015 г.

Хайде на алкохолния туризъм

И тази година очевидно няма да мине без този вид туристи...
 
Лятото е време да се отпуснем и да се насладим на слънцето, плажа и вълните.

А по нашето Черноморие, както си му е редът – и на алкохолния туризъм. Поне за западноевропейските младежи, които от години по традиция са привлечени не от нещо друго, а именно от безпаметното пиене, което в родните си страни не могат да практикуват така свободно и на ниски цени, както у нас.

И този алкохолен сезон вече може официално да се смята за открит, след като здраво наквасен западняк се катери по пилон с националния ни флаг.

Вярно, този път младият пияница не идва от Острова, а от Германия. И действието се е развивало не в любимия за целта Слънчев бряг, а на Златни пясъци. И вместо утвърдилия се вече като летен спорт за алкохолизирани британци балконинг, човекът е избрал по-нова дисциплина – пилонинг.

Важното е, че и тази година очевидно няма да мине без този вид туристи. За тях поне от бранша могат да бъдат спокойни – отлив на желаещи и провал на сезона в това отношение скоро не се очертават.

Лошото е, че освен обикновените впиянчени туристи има и агресивни кандидат-самоубийци, при това не само чужденци. Които освен че пренебрегват предупрежденията да не влизат в морето след употреба на алкохол, налитат и на бой на спасителите.

А такива като тях стават част от ежегодната черна статистика на удавянията през летния сезон.


Лилия Гюрова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар