Зима

Зима
Пролет

11 юни 2015 г.

Seat влиза в битка с Nissan Juke и Renault Captur

Компанията Seat разработва нов кросовър, в чиято основа ще бъде моделът Ibiza.
 
Негови основни конкуренти ще станат Nissan Juke и Renault Captur, съобщава Autocar.

Кога ще се появи новият модел на световните пазари, все още не е ясно, но според шефа на Seat – Юрген Стакман, това ще стане преди излизането на намиращите се в процес на разработка Audi Q1 и Volkswagen Taigun.

"Никой в концерна Volkswagen не ни е казвал, че не можем да представим своя кросовър, когато пожелаем. Имаме готов прототип, който показахме на някои хора от ръководството още през миналата година. Серийната версия обаче ще стане още по-добра”, коментира Стакман.

Босът на Seat допълни, че компанията му завършва разработката и на по-голям кросовър, в чиято основа е концептът 20V20. Той е изграден на платформата MQB, като премиерата му ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември. Моделът ще се предлага както само с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела.

Стакман обаче призна, че серийната версия на подобен модел все още няма "зелена светлина" от ръководството на концерна. Според топ-мениджърът в момента марката Seat е достатъчно стабилна, за да си позволи пускането на кросовър и това трябва да бъде използвано.


AutoMedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар