Зима

Зима
Пролет

1 юли 2015 г.

Хеви метъл буря обрули столицата

Над 10 000 фенове на хеви метъла изпаднаха в екстаз от величествения концерт 2 в 1 на легендарните Judas Priest и Helloween в столичната зала "Арена Армеец".

Ключовото събитие за годината на сцената на твърдия саунд почти се сля с популярното у нас отбелязване на July Morning и сложи подобаващ край на истинския юнски рок и метъл маратон, включващ "Summer Chaos" в Бургас, "Kavarna Rock" и концертите на ТОТО и Slash в София.

Helloween излязоха на сцената точно в 20 часа и моментално вдигнаха настроението с "Eagle Fly Free" и "Dr. Stein". Публиката показа, че познава отлично както класическите хитове на бандата от Хановер, така и изпълнените песни от последния им албум.

За десерт Helloween поднесоха микс от най-добрите си парчета. Вълнението от предстоящото излизане на Judas Priest не спря феновете да извикат любимците си на бис, в който всички изпяха заедно с вокала Анди Дерис "Future World" и "I Want Out".

След кратка пауза метъл бурята се завърна на сцената с още по-вцепеняваща сила, а Роб Халфорд и компания задоволиха глада и на най-претенциозните си почитатели с феноменален звук, вихрено шоу, убийствени китари и моторен тътен.

И на 63 години Халфорд показа, че притежава всичко, за да бъде идол на фенове от няколко поколения - контакт с публиката, която веднага стана част от концерта, сценично поведение, грабващо с различни тоалети при всяко парче, имиджа на рокер с емблематичния си мотор и най-вече гласа, който прави британската група толкова любима и лесно разпознаваема.

Judas Priest за трети път представиха в България едни от най-големите си хитове, както и песни от новия си албум "Redeemer of Souls". Очаквано най-голяма еуфория предизвикаха песни от култовите албуми "British Steel" и "Screaming for Vengeance", а в поанта на вечерта се превърна "Living After Midnight", което изцеди и последните сили на хората в залата.


"Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар