Зима

Зима
Пролет

18 юли 2015 г.

Жълтата мъгла

Легендите за таксиджиите са се превърнали в част от съвременния фолклор на българина.

За съжаление повечето от прословутите истории не са плод на богато въображение, а реалност, с която се сблъскваме почти всеки ден. 


Лично аз съм изслушал съдбите на десетки шофьори, които в детайли са обяснявали от политическите възгледи до интимните си несгоди.

Въпреки гласуваното им доверие към мен не мога да не призная, че голяма част от жълтите коли са своеобразна машина, която поставя на изпитание бдителността на клиентите.

Последната новина, която породи възмущение, е, че нелегални "копърки" в Слънчев бряг таксуват чужденците с по 50 евро за 200 м.

Нали си представяте с какви спомени остават за страната ни тези туристи и дали пак ще дойдат?

Да не говорим за многото други случки, на които станахме свидетели през последните години. Таксиджия преби момиче в София, защото отказа да му остави бакшиш.

Преди около година и половина имах шанса да се возя в кола на една от големите фирми в София, чийто шофьор беше видимо неадекватен и караше със 120 км/ч в тунела на Западен парк.

Обадих се на компанията и им продиктувах номера на колата, молейки диспечерката да го провери, за да не предизвика тежък инцидент. На сутринта разбрах, че това не се е случило, защото ми обясниха, че нямат практика да тестват шофьорите си за алкохол, тъй като не е записано в закона.

Жалко, че винаги приемаме такива промени след големи трагедии, при които нечии сърца спират да бият.


 Йордан Йорданов, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар