Зима

Зима
Пролет

31 юли 2015 г.

Цачева простила на Манолова

Цецка Цачева: Всеки има право на втори шанс, дори г-жа Мая Манолова
 
 Шефката на парламента Цецка Цачева обяви, че като християнин е простила на Мая Манолова за обидите й по неин адрес и си пожела да види една нова Мая Манолова в ролята й на национален омбудсман. 

Цачева не скри обаче, че изборът на соцдепутатката за национален защитник не се харесва на ГЕРБ.

"Но всеки има право на втори шанс, дори г-жа Мая Манолова", каза Цачева пред bTV. "Надявам се, че ангажиментите, които пое вчера, ще ги изпълни, макар моето мнение да е, че тя има по скоро обвинителен уклон", каза още шефката на Народното събрание. Тя призна, че е пожелала успех на Манолова и обясни, че след полагането на клетва Манолова ще стане институция, с която всеки ще трябва да се съобразява.

"В ГЕРБ няма разделителна линия Мая Манолова", категорична е Цачева. Тя обаче призна,че сред колегите й има "стаена" обида заради отказа на Манолова "да каже едно просто човешко извинявайте, за това, което ви причиних". По време на изслушването на Манолова депутатите от ГЕРБ поискаха извинение за аферата "Костинброд", но Манолова отказа да го даде.

Цачева коментира и избора на подуправители на БНБ и провала на първия проект за промени в Конституцията. Тя беше категорична,че вотът по двете теми не е плод на политически договорки с ДПС.

Шефката на парламента се противопостави на опита на водещия да определи Народното събрание като лудница.

"Не съм съгласна, че парламентът е лудница", каза тя, но призна, че понякога атмосферата в парламента наистина е много емоционална.

"Много обиди се произнасят пред мен. Но не допускам за НС да се говори по този начин", каза тя.

Цачева коментира и промените в закона за НСО. Според нея не се разширяват правомощията на службата.

"Те не се превръщат във военизирана структура, тези мерки са с оглед ситуацията в Европа и света и заплахата от тероризъм", допълни още председателят на Народното събрание. Тя настоя, че "и момчетата от НСО изхранват семейства".

Няма коментари:

Публикуване на коментар