Зима

Зима
Пролет

4 август 2015 г.

Кой заплашва неудобни кандидат-кметове по места?

Ехе-хе-хе-е-е-е, и замириса на... избори! И на гнило замириса отсега, а октомври още е далече....

На нас бедните хорица може и да ни „мирише на море“, но на господа политиците им миришИ на избори. 


И то толкова силно, благоуханно и пристрастяващо, колкото поне дузина магнолии, набрани от градината на Краля Слънце.

До къде обаче стигат амбициите на родните „парфюмеристи“?

Източници, пожелали дискретност, споделиха специално за No Comment, че всъщност въздухът извън София далеч не е благоуханен. Носят се  тежки зловония на заплахи и изнудване, идващи от села и паланки в китната ни родина.

Например, в русенско специален отряд от „ценители" на силните миризми, пропити с мускус и „мъжественост“ сплашват неудобните за ГЕРБ кандидат-кметове, твърдят потърпевши.

Според запознати с обстановката в крайдунавските общини, всеки свестен кандидат кмет или водач на листа тутакси го отказвали от бъдещи творчески планове, особено, ако създава и минимум заплаха за вече определения "от горе" човек за поста в съответното селце или градче.

Историята ни разказа роднина на един от сплашвани кандидат кметове, който сподели още, че местен депутат от най-голямата управляваща партия лично се срещал с по-упоритите наивници и засега нямало "празно" - по един или друг начин всички "свивали платната". 


"... Лично той обикаля хората и ги плаши, след него минават кратуните, ако човекът се дърпа......Няма как да се опише,  недоказауемо е, но не е невъзможно да се направи разследване - на много места вече се знаеха спряганите кандидати, а изведнъж или изчезват като такива или се издигат някакви мижитурки без никакъв шанс.

Като се сравнят първоначалните данни с тези на "изхода" и става ясно, но пак трудно се доказва - на всеки му е мил животът.. Много е страшно!", сподели пред No Comment уплашеният роднина.

Иначе, август си тече все така отпускарски и спокоен...

Има нещо гнило в България, както би се изразил измъчения Хамлет, а дори не е октомври…


Славена Каменова

Няма коментари:

Публикуване на коментар