Зима

Зима
Пролет

4 август 2015 г.

Частните партита в Античния театър в Пловдив ще продължат

Според кмета на Пловдив Иван Тотев действащата наредба за шум в града е сред най-добрите в страната и няма да бъде променяна.
 
Думите му идват като коментар на шумното частно парти на бизнесмена Георги Самуилов, който отпразнува рождения си ден до късно през нощта в Античния театър, съобщава сайтът "Пловдив 24".

Градоначалникът е на мнение, че работата по изготвяне на наредбата е траяла 8-9 месеца и от нея трябва да се поучат другите градове, а не тя самата да се променя.

Според Тотев по време на рождения ден на бизнесмена правилата са били нарушени, като музиката е свирела твърде шумно и до твърде късно, но общината е взела мерки за това. Той обаче не пожела да заяви колко пари ще бъде глобата за Самуилов, като подчерта, че частните забавления на културния паметник няма да бъдат спирани, тъй като има регламентиран ценоразпис.

"На Античния театър се провеждат и сватби. Те са също вид частно парти. Не мисля, че трябва да променяме нито концепцията си, нито общинската наредба заради този случай", завърши Тотев.

За да отпразнува рождения си ден в Античния театър, Самуилов платил 2400 лв., за факта, че купонът продължил до ранните часове, щял да си плати глобата, коментира рожденикът преди време. Той твърди и че сайтът "Под тепето" му поискал 20 хиляди лева, за да не публикува негативна статия за празненството му. От изданието отричат това да е истина.

Припомняме ви, че на 16 май се разбра, че от общината в Пловдив са позволили първия в историята на културната ценност чалга концерт - по случай 25-ия рожден ден на "Пайнер". След като новината предизвика бурна обществена реакция, общинарите отмениха концерта.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар