Зима

Зима
Пролет

16 септември 2015 г.

Калфин ме нарече „жестока”, хан Аспарух е „имигрант”, според Соломон Паси

Иначе борбата е голяма, борят се жестоко в НС, ама за това, кой да вземе по-голям пай, а не за да плащаме по-малко ние...

 
Правителството разреши на държавните служители да стачкуват.

Тази новина я разтълкувах като: „Правителството разреши на държавните служители да правят контрапротести”.

Че за какво да стачкуват?!

Средната заплата на чиновниците за 2014г. е 933 лева, не им удържат осигуровки. Ние , балъците ги плащаме, а от догодина с 8% повече.
 

От амбициозните планове на правителството за реформи, единствено приета е пенсионната реформа, която прецака пак работещите в частния сектор, а напълно забрави почти милион инвалидни пенсии, за които всички признават, че не са истински. Не провери настоящите, не ограничи бъдещите.


Социалният министър ме нарече „жестока”, защото искам на държавните служители да се удържат осигуровки, без компенсация на заплатите, а един господин, се възмути, че заради кефа на раята, няма да им намалят заплатите.
 

Напомних му, че „раята“ плаща заплатите, осигуровките, болничните, отпуските, бонусите им.

А какво става в енергийния сектор?
 

Ми, лудница!
 

Протестират работодателите, защото и на тях им нанизаха високия процент такса „задължения към обществото“.

Обясняват ни от сутрин до вечер, как се краде в енергетиката и всички сезират прокуратурата.
От толкоз сезиране, обаче,  нашата Цацаратура е задръстена и действа само срещу журналисти, които искат да измият срама от България, заради един неин министър, ползвал социални помощи във Франция.
 

Вместо Цацаратурата, да погне бившето социално-слабо  министърче. Но тя кротко изчакала да изтече давността на престъплението, а дръзналият да напомни за него журналист, бил хубавичко разследван, че е посмял да си пъхне носа в бездействието на нашата Главна Цацаратура.

Бъчварова с право каза, че няма да обвързваме квотата на бежанците с приемането ни в Шенген, като румънците. Не за друго, ами защото нито съдебна реформа направихме, нито антикорупционен закон имаме.  То не че резултати щеше да има, ама ей тъй, поне от ЕС да имат основание да ни сложат в една група с Румъния.

Отплеснах се.

Та в енергеПиката /поздрави на Котев!/, нещата са си същите.
 

Мариците още си чакат 800-те милиона, и си вземат големите пари, фотоволтаиците реват, ама малките.  А Делян Добрев осигури още една година гратис за новите централи на биомаса, които да се присъединят към микса преференциално, с цена още по-голяма от фотоволтаиците.
 

Иначе борбата е голяма, борят се жестоко в НС, ама за това, кой да вземе по-голям пай, а не за да плащаме по-малко ние.

Замислих се, ако на гърците им плеснат един данък „задължения към обществото“, за всичките милиарди, които похарчиха техните политици, дали ще го платят като нас, безропотно, макар че, там народът бе много по-облагодетелстван отколкото тук?!
Карай, че стана дълго.

Писанчев-консул в Солун.
 

Понеже Премиерът преди да стане премиер ни обещаваше, че Писанчев и Йовчев ще са в ареста, а Орешарски ще е пръв, та си помислих, че сме сключили някакво споразумение с гърците – на консулите в Солун да им викат арестанти.

Приятелите ми гербери ми се сърдят, обаче все по-трудно ми става  да се опитвам  да намирам разумно обяснение за политиката на правителството, особено след като Мая стана омбудсман и ГЕРБ гласува за оставането на чл.417 от ГПК, прецакаха референдума и лобираха за биомасата.

Още по-странно става, като излизат публикации, че фирми на ПЕЕФ са най-голям кредитополучател от ББР, която е на лично подчинение на министъра на финансите.

Да не говорим за съвместната им кампания против контрабандата.
 

Никой не говори за високите цени на горивата, които паднаха малко от хорски срам, защото отказахме на Русия да прелети над България, и русофилите завиха на умряло, сякаш сме оставили братушките гладни и боси пред българската врата.

Мони Паси отново нарече Аспарух „имигрант”, та си помислих, дали учителката му по история е жива, та да я питат дали и тя така му е преподавала?

Колкото до имигранстването на Аспарух, не съм чула мигрант с армия да дойде, ама щом Монито казва, може да има и такива вариации.

Дано на нас не ни се паднат от квотните сирийци с армия.

Волен точно на 9 септември поискал от НС, да се разгледа възобновяването на „Южен поток”.
Това като молба на Вова ли да го приемем, че да не се излага той да го пуска, като го е спрял, ами да излезе, че ние се натискаме?!

Хайде със здраве, продължаваме напреТ!

Все още има домати, а и български съдии, които признават правото на доматен протест, дано босите станат повече.

 
Стела Николова,   Мejdu-redovete.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар