Зима

Зима
Пролет

7 септември 2015 г.

От КАТ проверяват за употребата на колани и детски столчета

От днес до 13 септември, по инициатива на TISPOL, на територията на всички държави-членки на европейската организация, ще се проведе полицейска операция за контрол на пътното движение.
 
Проверките ще се съсредоточат върху използването на: обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства, на детските обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите, както и на обезопасителните каски от мотористи и техните спътници. 

Основната цел на операцията е превенция. От реализирана през март месец т.г. аналогична проверка е видно, че намалява броят на участниците в пътното движение, които не спазват въведените стандарти за използването на обезопасителни системи по време на пътуване. 

От проверените у нас 12 149 моторни превозни средства са установени 1 651 нарушения /13.6 %/. Така страната ни се доближава до водещите европейски държави. 

Същевременно се отчита, че не са постигнати необходимите резултати в ползването на обезопасителни колани на пътници на задните седалки и детски обезопасителни системи. 

През летните месеци се наблюдава и нарастване на установените нарушения от водачите и пътниците на мотоциклети.
 

В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар