Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2015 г.

Руски Су-34 унищожиха командни пунктове на "Ислямска държава" в Сирия

Многофункционалните самолети Су-34 дават на руските летци възможност да нанасят удари по терористични обекти в цяла Сирия
 
"Изтребители-бомбардировачи Су-34 от групировката на руските Въздушнокосмически сили (ВКС) в Сирия унищожиха командни пунктове на "Ислямска държава" в провинциите Ракка, Хама и Алепо, а също и лагер за обучение на терористи."

Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

В четвъртък самолети Су-34 нанесоха удари по тренировъчен лагер на ИД край селището Маадан Джедид и по маскиран команден пункт югозападно от град Ракка. И двата обекта са унищожени, уточни говорителят.

"Многофункционалните самолети Су-34 дават на руските летци възможност да нанасят удари по терористични обекти в цяла Сирия", отбеляза Конашенков.

"Искам да подчертая, че руските Су-34 са нанесли прецизни удари по целите от височина над 5 хиляди метра. Бордовото прицелно-навигационно оборудване на тези самолети дава възможност гарантирано да се улучват всякакви наземни обекти с абсолютна точност", добави руският генерал.

"Щурмови самолети Су-25 разрушиха тази нощ бункери и горивно-оръжейни складове на ИД в провинция Идлиб, други унищожиха с преки попадения команден пункт и комуникационен възел на войските й в провинция Алепо. Тактически бомбардировачи Су-24М ликвидираха укрепен команден пункт, база и голям склад за боеприпаси в провинция Хама. От видеозаписа става ясно, че са унищожени и няколко десетки единици техника с монтирани едрокалибрени стрелкови оръжия", отбеляза Конашенков.

"През изтеклото денонощие самолети от руските ВКС извършиха общо 18 излитания за обстрел на 12 обекта от инфраструктурата на ИД в Сирия", информира говорителят
на руското министерство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар