Зима

Зима
Пролет

1 октомври 2015 г.

Момчето на Костов се самопредложи за президент

Експремиерът се пробва да наложи свой човек за кандидат на ГЕРБ с любимия си подход – извиване на ръце...
 
Момчето на Костов – Радан Кънев, се самопредложи за кандидат за президент на десницата на изборите за държавен глава идната година.

Номинацията си инсталираният от Командира лидер на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок направи навръх 40-тата си годишнина – при това в телевизионно студио. 


„Десните в България трябва чрез президентските избори на гарантираме промяна на дясното. Може би трябва да помислим за общи предварителни избори в дясно през 2016 г. За излъчване на общ кандидат“, заяви пред Нова TV Кънев, който специално подчерта, че го казва, защото е навършил вече 40 години – възрастта, след която според конституцията гражданите на страната могат да се кандидатират за държавен глава. 

Даде да се разбере също, че т.нар. вътрешни избори трябвало да бъдат както сред членовете на партиите от Реформаторския блок, така и сред тези на ГЕРБ. 

„На подобни предварителни избори ще могат да се решат различията между членовете на ГЕРБ и РБ“, заяви той.

Опитът на Кънев да се самопредложи за кандидат на десните партии в страната всъщност далеч не е изненадващ предвид факта, че действията му винаги са се диктували от човека, който го сложи на лидерския пост в ДСБ – Иван Костов. 


Всеизвестно е, че макар да съсипа СДС, електоралната подкрепа за отрочето му ДСБ да се движи в границите на статистическата грешка, а той самият да разпродаде по време на премиерския си мандат икономиката на страната за жълти стотинки, срещу което се радва на имане за милиони, Командира всячески се опитва да диктува процесите в Реформаторския блок. 

Новото е, че сега експремиерът се пробва да наложи свой човек за кандидат на ГЕРБ. При това – с любимия си подход – извиване на ръце. През устата на Кънев той отново заплаши, макар и половинчато, че РБ може да излезе от управлението, с което да дестабилизира кабинета. Заплаха, която далеч не прозвучава за първи път, но никога не е стояла на дневен ред, защото както стана известно за последната година активисти на реформаторите, в частност на ДСБ, са плъзнали в почти всички институции. 

Най-голямата и смехотворна изненада всъщност е, че т.нар. Номинация е именно Кънев, който преди време сам призна, че никой не го разпознава. През март момчето на Костов успя да разсмее целия Фейсбук, след като разказа, че служителка на НАП изобщо не знаела кой е. 

Сблъсъкът с реалността явно го е вбесил, защото дори написа: „Ужас, да уволним PR-ите?“.


"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар