Зима

Зима
Пролет

16 октомври 2015 г.

Ако и законите стряскат престъпниците, ще е най-добре

До пролетта София ще бъде опасана с нови 500 камери, които да дават повече сигурност на жителите на столицата и кварталите на града ще бъдат снабдени с видеоочи, въртящи се на 360 градуса.

Няма спор, че тези камери са необходими, защото всички сме наясно, че не можем да се похвалим с ниска битова престъпност, а джигитите, които ни тероризират по пътищата и стават причина за не една и две трагедии, очевидно все още нищо не ги стряска.

За родителите пък е изключително важно да знаят, че повече от половината от видеоочите, които ще се монтират, ще следят за безопасността на децата им в училищата и детските градини. Защото за съжаление е факт, че времената, когато са ги изпращали без притеснение, са отдавна минали.

Както и това, че от камерите действително има полза там, където те са налични. А както сочат данните, в районите, където вече има видеонаблюдение, се отчита спад на престъпността, макара че е твърде оптимистично да се очаква, че може да бъде изцяло предотвратена.

Добре е и това, че макар и засега само на няколко места, ще бъдат монтирани защитени камери, за да не могат да бъдат унищожени от вандали, търсещи забавление.

Всичко това вероятно ще допринесе за повече сигурност в столицата, но най-добре ще бъде, ако и законите, и онези, които ги прилагат, стряскат престъпниците.


Камелия Христова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар