Зима

Зима
Пролет

16 октомври 2015 г.

Антон Николов: Нека всички заедно да тръгнем по българския път

„Да превърнем Стара Загора в атрактивен туристически център, да привлечем повече инвестиции и да върнем младите хора отново в родното им място, са основните приоритети в нашата програма”

Това заяви по БНТ Антон Николов, водач на листа за общински съветници в Стара Загора на СП „Български път”.
 

„Социалистическа партия „Български път” се явява за пръв път на местни избори. Като неин водач на листа за общински съветници се ангажирам с няколко неща. Първото от тях е символа на Стара Загора – парк „Аязмото”. Това е едно свещено място не само за старозагорци, но и за всички българи. Легендата разказва, че от там е тръгнало християнството по нашите земи и там е покръстен княз Борис І. За това ние бихме искали Стара Загора да се превърне в голям туристически център, в който да се развива поклоннически туризъм и да се реставрират паметниците на културата в общината. Освен това залагаме на привличането на инвеститори за развитие на производството в града и увеличаване основно на младежката заетост. Обръщаме внимание и на един от основните крайни квартали – „Кольо Ганчев”, подчерта част от програмата на партията в града на липите Антон Николов в дебат по БНТ. 
„Законите в България трябва да се спазват от всички. Искам да припомня, че след мой материал за парк „Борова гора” относно незаконната сеч, бе организирана кръгла маса в Община Стара Загора. Тогава се реши, колко незаконни постройки да бъдат съборени и да се търси алтернатива за хората, които ще останат без домове”, сподели по темата за незаконното строителство и събарянето на незаконните постройки в парк „Борова гора” г-н Николов.
 

„Проблемът за парк „Бедечка” е голям, защото е създаден от преди десетина години от хора, които са били тогава в управлението на местната власт. В момента не трябва да спорим, кой е по-виновен и кой е по-голям, а да впрегнем всичките си сили заедно, за да запазим линиите на парка и да съхраним останалото от него. Много държа виновните да си понесат вината и то публично, за да знае цялата старозагорска общественост, кои докараха нещата до сегашното положение”, заяви водачът на листа за общински съветници от СП „Български път” по повод застрояването на парк „Бедечка”.
 

„В Стара Загора бежанците са единични случаи. Запознах се с едно семейство, което е започнало работа тук, учат езика и се чувстват като граждани на страната. Това мен много ме впечатли. Лично за мен обаче място за бежанци в Стара Загора няма”, отговори на въпроса „Да има или не бежанци в Стара Загора и общината” Антон Николов.
 

„Призовавам всички старозагорци на 25 октомври да гласуват с бюлетина №32 за общински съветници. Защото всички заедно трябва да тръгнем по български път. По пътя, по който трябва да тръгне Стара Загора, за да стане атрактивен туристически център, за да развиваме културата в града, за да привлечем все повече инвестиции и за да върнем младите хора, които избягаха в столицата и извън страната, отново в родното им място”, заяви в заключение Антон Николов, водач на листа за общински съветници в Стара Загора на СП „Български път”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар